Sute de angajați ai Direcției pentru Protecția Copilului Timiș, cu sporuri tăiate....

Sute de angajați ai Direcției pentru Protecția Copilului Timiș, cu sporuri tăiate. Șeful consiliului județean: „Au solicitat o sumă prea mare, să o justifice”

0
DISTRIBUIȚI

dgaspc timis

Situație critică într-una dintre cele mai importante instituții din județul Timiș. Sute de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș nu mai primesc sporuri, care ajungeau până la 75% din salariul de bază, începând cu data de 15 februarie a acestui an.

Potrivit unei dispoziții semnată de directorul general al DGASPC Timiș, Emilia Milutinovici, care a ajuns la toți angajații afectați, s-a luat decizia tăierii sporurilor pentru că bugetul alocat pentru acest an de către Consiliul Județean Timiș este prea mic în raport cu cel solicitat. Astfel, DGASPC Timiș, serviciu public din subordinea CJ Timiș, a informat instituția, la data de 1 februarie, că bugetul necesar pentru cheltuielile de personal pe anul 2018 este de 105 milioane lei, dintre care 73 de milioane de lei pentru salarii de bază, iar aproape 27 de milioane de lei pentru sporuri.

Însă, în data de 12 februarie, când s-a votat bugetul propriu al județului Timiș pe anul 2018, pentru DGASPC Timiș a fost alocată doar suma de 73 de milioane de lei, „pentru cheltuieli de personal (salarii de bază+sporuri)”. Practic, CJ Timiș nu a mai alocat și banii pentru sporuri. Astfel, din data de 15 februarie a acestui an, niciun salariat din cadrul DGASPC Timiș nu mai primește astfel de beneficii, care erau cuprinse între 15 și 75% din salariul de bază.


Printre cei care au rămas fără sporuri se numără angajații din centrele de primire în regim de urgență, centre de zi și de plasament sau asistenții maternali.

Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Timiș, ne-a declarat că decizia de a tăia sporurile angajaților a fost o alternativă astfel încât să nu fie concediați oameni, în condițiile în care bugetul instituției este mai mic decât cel solicitat.

„Într-adevăr, bugetul aprobat de către Consiliului Județean Timiș pentru cheltuieli de personal a fost mai mic decât cel solicitat. Tăierea sporurilor a fost alternativa în așa fel încât să nu afectăm posturile și să nu fie disponibilizați oameni. Li s-a explicat oamenilor care a fost raționamentul. Sunt discuții cu Consiliul Județean Timiș pe acest subiect, ne pare rău că s-a ajuns în această situație și sperăm că se va găsi o soluție”, a afirmat Smaranda Marcu.

Pe de altă parte, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, ne-a declarat că nu a fost alocată suma de bani pentru plata sporurilor angajaților pentru că DGASPC Timiș nu a justificat de ce are nevoie de o sumă atât de mare, dublu față de anul trecut.

„Consider că la momentul acesta nu s-a tăiat niciun spor. Au solicitat o sumă foarte mare pentru acordarea sporurilor și logic și normal noi le-am solicitat fundamentarea, temeiul legal de acordare și regulamentul de distribuire a acestor sporuri. Așteptăm această fundamentare. În momentul în care avem justificarea legală, se vor acorda sporurile, nu se pune discuție. În condițiile în care în anul 2017 au avut o execuție pe domeniul sporurilor de 13 milioane de lei și acum au venit și au solicitat 26 de milioane de lei la un buget de salarizare de 57 de milioane de lei salariu de bază, adică au solicitat 26 de milioane de lei sporuri, 50% sporuri, trebuie să și justifice legal”, a precizat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.