Sute de contracte de finanțare cu bani europeni pentru firme din Regiunea...

Sute de contracte de finanțare cu bani europeni pentru firme din Regiunea Vest

0
DISTRIBUIȚI

Alte 21 de contracte de finanţare prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu firme private din Regiunea Vest au fost semnate ieri.

Proiectele contractate au o valoare de 12,63 milioane euro, finanţarea nerambursabilă fiind de 6,28 milioane euro. Aceasta este acordată unor firme care activează în sectoare de construcţii, industria prelucrătoare, recuperarea materialelor reciclabile sortate, activităţi de televiziune, dar şi în domeniul hotelier, prelucrare date, arhitectură, precum şi sănătate umană şi centre de fitness.


Finanţările obţinute vor fi folosite la construirea sau modernizarea unor spaţii de producţie şi servicii şi se vor achiziţiona echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la creşterea competitivităţii economice, la dezvoltarea de noi produse şi servicii, şi vor genera noi locuri de muncă. Un număr de 12 proiecte din cele 21 au fost depuse de microîntreprinderi şi alte nouă, de întreprinderi mici şi mijlocii.

La mijlocul lunii martie a avut loc precedenta sesiune de semnare a unor contracte de finanţare în cadrul Regio-Programul Operaţional Regional 2014-2020, pentru proiecte depuse în cadrul axei „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii” de microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii. Contractele, în valoare totală de 26,65 milioane de euro, din care finanţarea nerambursabilă este de 15,54 milioane de euro, au fost semnate de Agenţia pentru Dezvoltare Vest cu 77 de firme private din vestul ţării, dintre care 69 microîntreprinderi şi opt întreprinderi mici şi mijlocii.

La nivelul Regiunii Vest, au fost contractate până în prezent 260 de proiecte în valoare totală de 235,96 milioane euro, valoarea nerambursabilă fiind de 189,48 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.