Sute de feluri de vin, unele în premieră națională, expuse la Salonul...

Sute de feluri de vin, unele în premieră națională, expuse la Salonul Internațional VinVest, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

lucia pirvu

Timișoara devine, pentru cel de-al 15-lea an consecutiv, capitala vinului. Timp de trei zile, în perioada 30 martie – 1 aprilie, cu o săptămână înainte de sărbătorile pascale, 300 de feluri de vin, unele în premieră națională, vor fi expuse și degustate în cadrul Salonului Internațional de Vinuri VinVest. Evenimentul are loc la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, fiind desfășurat în cinstea Centenarului Marii Uniri.

Ediția din acest an a Vinvest se va desfășura sub motto-ul “Identitatea vinului românesc”, iar programul salonului include diferite acțiuni ce au menirea de a accentua bogăția sectorului viticol național la 100 de ani de la Marea Unire. Astfel, sunt pregătite vernisaje de expoziții artistice, o expoziție ad hoc de 100 de sticle de vin, simpozionul științific “Identitatea vinului românesc”, manifestări din zona gastronomiei, artelor sau literaturii.


De asemenea, o cramă își va lansa noua gamă de vinuri, iar alta va prezenta o gamă inedită de vinuri de vinotecă.

“Importanța VinVest este tot mai mare, de la an la an, iar faptul că Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 ne obligă să ne pregătim și mai atent pentru fiecare nouă ediție, pentru tot mai disputata piață internațională. Ca în fiecare an, și la această ediție vor fi prezenți reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, cei care dezvoltă logistica. Participanții cu standuri la evenimentul VinVest Centenar vor primi Marea Medalie de Aur a Unirii în Vinuri/Centenar 1918 – 2018”, a declarat Lucia Pîrvu, director VinVest.

Lucia Pîrvu a mai afirmat, astăzi, într-o conferință de presă, că participă la eveniment 30 de producători de vin din toate provinciile istorice, printre care și crame noi, plus alți zece reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului.

Persoanele interesate să participle la ediția din acest an a VinVest sunt așteptate vineri și sâmbătă între orele 10.00 – 19.00, iar duminică între 10.00 și 17.00. Un bilet de intrare costă 25 de lei, sumă pentru care fiecare persoană primește ca souvenir un pahar special pe care îl poate folosi la degustări în salon.

“Vă așteptăm, în preajma Paștelui, cu vinuri, vinuri spumante, distilate, cidru, produse bio, senzaționale oferte ale turismului viticol”, transmit organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.