Sute de oameni au cerut pe străzile Timișoarei interzicerea avorturilor: “În 100...

Sute de oameni au cerut pe străzile Timișoarei interzicerea avorturilor: “În 100 de ani, nu vor mai exista români” FOTO VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-595961842">

Sute de oameni au participat, astăzi, pe străzile Timișoarei la un “Marș pentru viață” în timpul căruia au solicitat interzicerea avorturilor. Preoți, pastori, reprezentanți ai unor ONG-uri pro-familia și pro-vita, medici, precum și simpli cetățeni și-au dat întâlnire în Parcul “Carmen Sylva” din Timișoara, unde au ascultat, timp de aproximativ o oră, discursurile reprezentanţilor unor culte religioase.

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat și o femeie care, ținând-o de mână pe fiica ei, a povestit cum a fost convinsă de un preot să nu renunțe la sarcină. De asemenea, preotul Ioan Chișărău a făcut un apel la parlamentari, pe care i-a îndemnat să facă un “act de patriotism” în anul Centenarului și să interzică avorturile.

“Primul marș pentru viață a fost organizat la Timișoara în anul 2006. Scopul nostru clar și declarat este interzicea avorturilor, pentru că avortul este o crimă, iar acest lucru îl dovedește știința medicală. Omul este om încă de la concepere. În timpul avortului, copiii sunt pur și simplu măcelăriți. Am recăzut în păgânism, plus că este o problemă demografică din cauza avorturilor. Cel mai mare act de patriotism pe care pot să-l facă parlamentarii în anul Centenarului este să interzică avorturile, altfel vom merge tot în jos. Dacă se continuă așa, oare vor mai exista români peste 50 sau peste 100 de ani? Eu cred că nu”, a explicat preotul Ioan Chișărău.

Din parcul din zona Pieței Bălcescu din Timișoara, cele câteva sute de persoane au plecat în marş pe străzile oraşului, pe muzică de fanfară, având în mâini pancarte cu mesaje precum “Adevăraţii doctori nu ucid copilaşii”, “Avortul omoară copiii”, “Un avort nu te face neînsărcinată, ci te face mama unui copil mort”, “Bărbaţii adevăraţi aleg viaţa”, „Copiii sunt iubire” sau „Avortul opreşte o inimă care bate”.

Manifestanţii s-au oprit și în faţa Catedralei Mitropolitane din Timişoara, unde au ascultat mai multe discursuri susținute de reprezentanți ai Mitropoliei Banatului și au rostit rugăciunea “Tatăl nostru”.

“Este trist că în secolul 21 trebuie să organizăm astfel de manifestații. Trebuie să înțelegem că Dumnezeu ne-a oferit acest dar al vieții. Din 1990 și până în prezent, unui număr de 22 de milioane de copii li s-a întrerupt în mod brutal viața. Din 1950 și până în prezent, 50 de milioane de oameni nu au venit pe lume din cauza intervenției criminale a omului”, le-a spus participanților la marș părintele Ionel Popescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Timișoarei.

De la Catedrala Mitropolitană, protestatarii au plecat spre Prefectura Timiş, unde marșul s-a încheiat fără a fi înregistrate incidente.

“Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%)”, au transmis organizatorii.

Evenimentul s-a desfășurat simultan, astăzi, în peste 150 de orașe din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.