Ți se rupe sufletul: cum rezistă barza din cuibul monitorizat video din...

Ți se rupe sufletul: cum rezistă barza din cuibul monitorizat video din Timiș pe cod galben de ninsori și la grade cu minus VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

barza

Internauților care au urmărit-o, noaptea trecută, pe barza albă care venit în cuibul monitorizat video din localitatea timișeană Carani li s-a rupt sufletul. Oamenii au putut vedea, în timp real, cum barza stă în frig, la temperaturi cu minus, în cuibul realizat pe un stâlp de electricitate. Aproape toată noaptea, pasărea a stat într-un picior, zgribulită, în timp ce ningea.

“Doamne, ai milă”, “Sărăcuța, a călătorit atât să ajungă aici și a dat de iarnă”, “Oameni buni, dacă le găsiți înghețate de frig, luați-le în casele voastre și încălziți-le. Amărâtele nu au nicio vină. Mi se rupe sufletul când le văd așa” sau “Of, sper să reziste” sunt doar câteva dintre comentariile postate pe pagina de Facebook unde pot fi urmărite imaginile live cu barza din Cărpiniș.

Din fericire, se pare că barza albă a rezistat peste noapte, iar în această dimineață, în jurul orei 06.30, a zburat din cuibul care este acoperit cu un strat de câțiva centimetri de zăpadă.

„Barza „noastră” a plecat „la prima cheie”, la 06.36. După cum a zburat, este o barză viguroasă, în putere. Nu are nevoie de niciun ajutor.


Acum, la Cărpiniș, este -1 grad, iar maxima zilei va fi de +2 grade. Bălțile nu sunt înghețate, sunt destule în zonă.
Nu orice barză care stă în zăpadă are nevoie să fie salvată, așa cum nu toate bătrânicile de pe trotuar vor să treacă strada. Mă bucur că sunteți atât de mulți oameni cu suflet bun. Dar trebuie să fim conștienți că acestea sunt păsări sălbatice, nu găini sau pisici. O barză în putere, așa cum este a „noastră”, fuge de om. Aveți încredere în instinctul lor”, au transmis reprezentanții Wildlife România, care au montat camera video lângă cuibul din Cărpiniș.

Imaginile în direct din cuib pot fi urmărite AICI!

Barza albă, Cărpiniș | Wildlife Romania

Transmisie LIVE din cuibul berzelor din Cărpiniș, județul Timiș | Pentru o calitate video mai bună ne puteți urmări pe https://wildliferomania.com/live/barza-alba-carpinis | Susține continuarea proiectului! | #donează https://wildliferomania.com/cs_cause/sustine-continuarea-proiectului-in-2018 | #sponsorizează

Posted by Berzele Ela & Cris – Wildlife Romania on 22 Martie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.