Timișoara, pe ruta unei autostrăzi strategice care va lega Marea Baltică de...

Timișoara, pe ruta unei autostrăzi strategice care va lega Marea Baltică de Marea Neagră

0
DISTRIBUIȚI

via carpatia

În vestul țării ar putea fi realizată o nouă autostradă, Oradea – Arad, însă este nevoie de sprijinul Guvernului României pentru ca acest lucru să devină realitate. În acest sens, Consiliul Județean Bihor organizează la Oradea, în data de 23 martie, conferința internațională cu titlul “Dezvoltarea infrastructurii rutiere transeuropene Via Carpatia în România”, scrie Bihon.

Via Carpatia este un proiect de infrastructură rutieră ce ar lega Europa de Est de la Nord la Sud, începând cu Marea Baltică și terminând cu Marea Neagră, la Constanța, într-o variantă, respectiv Marea Egee, la portul Salonic, în cealaltă variantă.


Participanții la conferința organizată de CJ Bihor vor semna un document-protocol pentru susținerea proiectului Via Carpatia în țara noastră, care va intra dinspre Debrețin și, de la Oradea, ar continua spre Arad, Timișoara și, mai departe spre est, respectiv sud.

La conferință vor participa, printre alții, președinții consiliilor județene de pe granița româno-maghiară, un secretar de stat maghiar pentru transporturi, șeful administrației regionale de drumuri dintr-o regiune poloneză. De asemenea, se așteaptă și participarea unui reprezentant al Ministerului Transporturilor din România. Totul cu scopul de a impune pe agenda publică implicarea României în acest proiect internațional de infrastructură.

În România, la Lugoj, este prevăzută ramificarea traseului Via Carpatia, spre est, în direcția Marea Neagră, respectiv spre sud, spre Calafat, apoi Bulgaria, cu destinația Marea Egee, în Grecia. Proiectul Via Carpatia a demarat în 2006, când, la inițiativa Poloniei, a fost realizată o cooperare de-a lungul graniței de est a Uniunii Europene, cu scopul de a crea o rețea rutieră de-a lungul coridorului Nord-Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.