Timișoara Saracens reia sezonul cu un meci ușor în Cupă. Campionii și-au...

Timișoara Saracens reia sezonul cu un meci ușor în Cupă. Campionii și-au subțiat numeric lotul, dar și-au întărit staff-ul cu un antrenor argentinian

0
DISTRIBUIȚI
arhivă Foto: Virgil Simonescu

Formația fanion de rugby a Banatului reia jocurile oficiale în 2018 cu o partidă în Cupa României. Timișoara Saracens e clar favorită în jocul din deplasare cu ”U” Cluj deși are nu mai puțin de nouă jucători plecați la lotul național și s-a mai despărțit între timp de câteva nume de pe bancă. Principala noutate a campioanei în această perioadă e sosirea lui Leonardo Ulises Gamboa, un atrenor argentiniano-italian specializat pe grămadă.

Timișoara Saracens are meci cu Cluj în penultima rundă din faza grupei în Cupă, în ultima etapă are deja asigurată victoria cu 5-0 la masa verde în fața retrasei Poli Iași. Prezența în semifinale e asigurată, rămâne însă de evitat o deplasare la Baia Mare. Pentru jocul din weekend antrenorul Sosene Anesi nu poate miza pe ”sarazinii” convocați la națională pentru jocurile din Rugby Europe Championship. E vorba de Simionescu, Fercu, Bădiu, Rădoi, Căpățînă, Popârlan, Umaga, Fonovai și Shennan. Sâmbătă România întâlnește Belgia.

În această iarnă bănățenii s-au despărțit de Daniel Ianuș, al cărui contract a expirat în ianuarie și care își va continua activitatea la amatori în Anglia. Stefano Hunt și-a reziliat contractul acuzând probleme personale și a plecat în Australia. De asemenea, doi tineri, Marius Iftimiciuc (21 de ani) și George Tătăruș (22) au fost cedați sub formă de împrumut la Dinamo.


Chiar și așa, ”sarazinii” nu-și fac griji legate de cum se vor prezenta cu ardelenii.

”Este un meci ușor, pe care nici prin gând nu ne trece să plecăm de acolo fără cinci puncte. A fost o perioadă grea, cu condiții grele de antrenament. Ne bucurăm că incepe”, a spus Gabriel Conache.

Partida ”U” Cluj – Timișoara Saracens se dispută sâmbătă, de la ora 12.00, pe arena ”Iuliu Hațieganu”. În acest an finala competiției KO e programată la București pe 24 martie.

Antrenor sosit de la Viadana

Pe lângă plecările din lot, Timișoara Saracens a înregistrat și o sosire la nivelul staff-ului. De câteva săptămâni bănățenii sunt pregătiți de Leonardo Ulises Gamboa (42 ani), un argentinan care deține și pașaportul italian. El a sosit de altfel din ”Cizmă” de la gruparea Viadana Rugby, clasată pe 4 în Eccellenza. Pe același post de antrenor grămadă a mai activat la L’Aquila. În C.V.-ul său se află și faptul că a fost asistent grămadă pentru naționala Scoției și consultant al FR a Argentinei. Ca jucător a activat la mai multe grupări din Europa, printre care Beziers (Franța), Edinburgh (Scoția), Aironi și Viadana (Italia).

”Sunt incântat că am venit aici pentru această experiență. Cu Timișoara am lucrat la nivel fizic în ultimele trei săptămâni, cu un obiectiv clar de a continua munca… de a crește nivelul ofensiv al echipei. E un rugby fizic, foarte dur, eu am experiență cu mulți jucători români, am respect pentru rugby-ul de aici. Timișoara e cunoscută pentru jocul ei, dinamic, vrem să creștem nivelul jocului. Am un respect mare pentru jocul ofensiv al rugbiștilor autohtoni, sunt foarte agresivi”, a declarat Leonardo Gamboa.

Are o vastă experiență și sper să ne ajute în parcursul nostru din Cupă, campionat și Challenge Cup”, a spus Attila Brosovszky, managerul sportiv al Saracens TM.

”Au fost câteva săptămâni bune de lucru cu Ulises, ne ajută mult… Așteptăm restartul competiției. În ultimele luni am avut pauză, apoi am început pregătirea de presezon, băieții sunt bine… Vrem să nu subestimăm adversarul, s-au descurcat bine în ultima vreme. Toată lumea e aptă, cu excepția lui Leiataua. El revine din recuperare”, a adăugat Sosene Anesi, ”principalul” echipei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.