Timișoara Saracens a învins-o pe Heidelberg în prima manșă. Nemții păstrează suspansul...

Timișoara Saracens a învins-o pe Heidelberg în prima manșă. Nemții păstrează suspansul pentru retur după punctele reușite pe final FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

O nouă victorie în Europa pentru Timișoara Saracens. Bănățenii se puteau apropia dmai convingător e a doua prezență în grupele Challenge Cup. Nemții de la Heidelberger RK au reușit să reducă spre final din diferență și astfel să păstreze suspansul pentru retur. 26-20 a fost scorul primei manșe din semifinalele Continental Shield. Bătălia decisivă se dă pe tărâm german în 21 aprilie.

Timișorenii au fost conduși doar la începutul partidei cu Heidelberg. Nemții au deschis sorul după zece minute în urma unei penalități prin Parkinson după ce Conache, intrat temporar, ratase o lovitură de pedeapsă. În continuare însă timișorenii și-au găsit un transformeur în zi de șut prin Jody Rose. După minutul 20 tabela a deenit 7-3. Primul eseu a fost marcat de Manumua în urma unei frumoase faze colective. Peste alte cinci minute grămada ”sarazină” a învins și Pungea a fost creditat cu reușita 2. Mai mult, finalul reprizei a fost abordat de nemți în inferioritate. Prilej pentru campioana României să se maseze din nou în jumătatea adversă. Cu cinci minute înainte de pauză Tangimana Fonovai a culcat balonul din nou în suprafața de țintă adversă și scorul a devenit 21-3 prin execuțiile demne de Beckham sau mai bine zis Wilkinson ale lui Rose.

După pauză a intervenit și o oarecare relaxare în jocul gazdelor. Una de care HRK a profitat după un sfert de oră de la reluare. Fisi’ihoi a profitat de o eroare și a înscris primul eseu al oaspeților simplu după un ”assist” scurt. Transformarea pentru 21-10 i-a aparținut aceluiași Parkinson. A urmat însă după o oră de joc replicat lui Lemnaru după o cursă pe partea dreaptă și finalizată cu un nou eseu, al patrulea pentru Timișoara Saracens. Din unghi opus însă Rose își încheie perioada forte din punct fix și scorul a rămas 26-10. Finalul a fost abordat mai prudent de ”sarazini”, dar nemții au mai scăpat o dată spre zona de țintă și au redus din diferență prin Coetzee. Apoi Parkinson a stabilit scorul final 26-20, după ce a reușit să transforme și o penalitate la ultima fază.

Timișoara Saracens se impune cu o diferență mai mică decât acum doi ani (10-3 în Germania) cu aceeași formație. Mai e un singur pas pentru atingerea grupelor Challenge Cup 2018-19. Returul e programat la Heidelberg peste trei săptămâni. În cealaltă semifinală/baraj se întâlnesc grupările din Krasnoiarsk, Enisei și Krasny Yar.

Timișoara Saracens: Badiu, Căpățînă, Pungea, Popârlan, Drenceanu (cpt.), Morrison, V. Rus, Stewart, Luiters, Rose, Shennan, Vl. Popa, Manumua, Fonovai, Fercu. Au mai intrat: Conache, Lemnaru, Apoua, Rădoi, Doge, Lazăr, Sabău, Rupanu. Antrenor: Sosene Anesi.

Heidelberger RK: Coetzee, Mathurin, Cameron-Dow, Parkinson, Leibig, Schulte, Armstrong, Otto, Schramm, Ferreira, Rodriguez, Poppmeier, Fuchsel, Barber, Schroder. Au mai intrat: Fisi’ihoi, Martel, Hittel, Ball, Klewinghaus, Fairhurst. Antrenor: Kobus Potgieter.

”Multe greșeli”

”Principalul” ”sarazinilor” a recunoscut că jocul de azi a avut două părți foarte diferite. ”Sunt mulțumit că am obținut victoria, dar totodată foarte dezamăgit de ultimele minute, mai ales de cei care au intrat… Acum trebuie să fim cu picioarele pe pământ.


Cred că am început bine, față de jocurile precedente. În momentul acesta performanța noastră nu e consistentă. Rugby-ul trebuie să fie despre toate cele 80 de minute. Acum suntem la șase puncte, mentalitatea trebuie să fie setată să facem tot ce putem. Nu e prima dată, ni s-a întâmplat acasă și în play-off. Trebuie să ne învățăm lecția și să ne pregătim bine. Nu vrem să riscăm acum, sunt șase puncte, două penalități adică sau un eseu… Ne vom bucura deseară de acest succes, dar apoi luni vom analiza unde am greșit și ne concentrăm să facem un meci întreg bun. Au fost multe greșeli, uneori jucătorii se deconectează pentru că se cred câștigători. Dar majoritatea au experiența necesară și trebuie să ne asigurăm că rămânem uniți”, a declarat Sosene Anesi.

”În primul rând felicit Timișoara, e o echipă puternică. Am văzut ce pot face în prima parte. Va fi un meci interesant peste trei săptămâni. Am făcut multe erori în repriza întâi, dar toate felicitările pentru băieți în legătură cu partea a doua. Trebuie să continuăm munca. Am încercat multe în prima parte, a fost un duel foarte fizic pentru băieți astăzi. I-am urmărit în ultimii ani, cu siguranță vor oferi o replică puternică și în retur. Jucăm pentru calificare, mai sunt 80 de minute. Am avut încredere în echipă, mă bucur că au răspuns și am redus din deficit”, a spus și Kobus Potgieter, tehnicianul celor de la HRK.

Următorul joc pentru Timișoara Saracens va fi în SuperLigă sâmbătă, 7 aprilie, de la ora 11, cu CSM Baia Mare, pe terenul maramureșenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.