Țipete, amenințări cu procese și amintiri cu Shakira la dezbaterea publică despre...

Țipete, amenințări cu procese și amintiri cu Shakira la dezbaterea publică despre stadion și sala polivalentă

1
DISTRIBUIȚI

Dezbatere cu circ pe tema infrastructurii sportive din Timișoara. Câteva zeci de microbiști au dat curs invitației lansate pe Facebook de Cristian Brâncovan și au mers într-un club din Piața Unirii, acolo unde a avut loc întâlnirea. La eveniment au luat parte și primarul Timișoarei și președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Deși scopul întâlnirii a fost încurajarea discuțiilor dintre primar și șeful CJ Timiș, cei doi s-au certat ca la ușa cortului. Din repertoriul edilului șef nu au lipsit amenințările cu procese și acuzele legate de interese și jocuri politicianiste. Reacțiile participanților au fost și ele pline de patos, nu de puține ori aceștia aplaudând sau exprimându-și fățiș dezacordul față de ideile expuse.

Amenintări cu procese și amintiri cu Shakira

Primarul Timișoarei a venit la dezbatere cu o pancartă pe care le-a arătat participanților locațiile unde ar putea fi ridicate un stadion nou, dar și o sală polivalentă de 16.000 de locuri. Edilul nu s-a sfiit să acuze că Sorin Grindeanu, fostul premier, ar fi influențat decizia CNI de a construi sala polivalentă de 16.000 de locuri la Giroc.


Deși președintele CJ Timiș i-a cerut primarului să bată palma pentru susținerea proiectului și să lase CNI să aleagă viitoarea locație pentru construcția polivalentei, primarul a refuzat propunerea, anunțând că va construi o polivalentă de mari dimensiuni din banii Timișoarei dacă va fi nevoie. Avertizat de șeful CJ Timiș că nu toate terenurile din jurul stadionului Dan Păltinișanu sunt libere de sarcini, primarul Timișoarei l-a amenințat pe șeful CJ Timiș cu un proces. Comentariile participanților au fost și ele savuroase: „Ăsta face stand-up comedy în timpul lui liber”.

Demolarea stadionului a încins și ea spiritele. În vreme ce șeful CJ Timiș a subliniat că demolarea actualei arene este absolut necesară, primarul Timișoarei a lansat un nou apel pentru ca CJT să doneze stadionul către primărie, pentru a fi reabilitat. Argumentul primarului, „pe acest stadion, așa cum e, a concertat și Shakira”, a stârnit hohote de râs în sală. În stilul carateristic, edilul-șef i-a acuzat pe cei care au râs că au fost „aduși să perturbe discuția”.

Părerea participanților

Părerea participanților a fost unanimă: Timișoara a rămas în urmă în ceea ce privește intrastructura sportivă, neavând un stadion decent pentru echipa de rugby și pentru echipa de fotbal.
Un participant a făcut apel la calm și a cerut ca primăria și consiliul județean să cadă de acord asupra unei locații pe care să o propună către CNI pentru sala polivalentă.

Oamenii au precizat că nu sunt împotriva construirii sălii la Giroc, cerând doar să se facă. O altă dorință a celor care s-au aflat în sală a fost să fie consultați legat de locația viitoarelor investiții, pentru ca acestea să nu fie blocate de lupte politice.

Un moment amuzant al întâlnirii a fost acela în care Cristi Brâncovan a făcut un sondaj ad-hoc printre cei prezenți și a aflat că aproximativ jumătate dintre participanții la dezbatere sunt blocați pe pagina de Facebook a edilului-șef.

1 COMENTARIU

  1. mecla primatului ascunsa de aparatul de filmat. bun, bun 😀 ar trebui sa prelungiti perioada aia in care sa nu-i mai aratati mutra sau sa-i spuneti numele, ca mi-e tare scarba de el

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.