Trafic infernal și cozi uriașe de camioane în vestul țării, la granița...

Trafic infernal și cozi uriașe de camioane în vestul țării, la granița cu Ungaria. Care este motivul FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-371528625">

Nervi întinși la maximum pentru sute de șoferi de camioane care doresc să ajungă în Ungaria, astăzi. O coloană uriașă de camioane, care se întinde pe o distanță de peste 15 kilometri, s-a format la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, pe sensul de ieșire din țară, iar reprezentanții Poliției de Frontieră anunță că timpii de așteptare au crescut la 180 de minute. De asemenea, timpii de așteptare au crescut la 200 de minute și la punctul de trecere a frontierei Vărșand, din județul Arad.

Unii șoferi au postat fotografii pe Facebook cu cozile de camioane de la Nădlac II, precizând că este o coloană care se întinde pe cel puțin 15 kilometri. “Blocare totală pe A1 spre vama Nădlac, coadă de 17 km”, a scris un șofer. “Coloană de 15 kilometri pe A1 la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac 2 pentru camioane. Staționează și pe banda 1, pericol de ambuteiaj”, a scris un alt șofer pe rețeaua de socializare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, Laura Bondar, ne-a declarat că au crescut timpii de așteptare pentru că în weekend au fost restricții pe teritoriul maghiar la autovehiculele de mare tonaj.

“Aseară, la ora 23.00, ora României, au fost ridicate restricțiile la autovehiculele de mare tonaj. Până în momentul de față, la Nădlac II avem peste 900 de camioane lucrate. Se lucrează 80-100 de camioane pe oră, pe patru artere, la capacitate maximă, cu personal suplimentat. Ținem permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare, pentru ca să stabilim măsurile comune, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare operativ și fluent”, a afirmat Laura Bondar.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Române le recomandă șoferilor de camioane să consulte aplicația de trafic online înainte de a porni la drum și să tranziteze și alte puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, precum Nădlac I, unde luni timpii de așteptare erau de doar 20 de minute.

Foto: Facebook Radar Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.