BC SCM Timișoara a pierdut la limită la Cluj după ce a...

BC SCM Timișoara a pierdut la limită la Cluj după ce a avut un avans consistent. Tehnicianul Tudor Costescu nu a încheiat jocul pe banca ”leilor”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: BC SCM Timișoara / Facebook

”Leii din Banat” au fost învinși în ultima rundă a sezonului regular al Ligii Naționale. Gazda U-BT Cluj Napoca s-a impus cu emoții, scor 93-91 (40-50), după ce BC SCM Timișoara a avut și 17 puncte avans în sfertul 2. Finalul partidei a fost foarte tensionat, ”principalul” ”leilor”, Tudor Costescu, a fost trimis în tribună după ce a protestat la o decizie a arbitrilor.

Meciul a început bine pentru oaspeți, care au condus ostilitățile în prima repriză. Timișorenii au câștigat primul sfert cu 25-19 iar în al doilea au reușit să se distanțeze și la 17 puncte diferență în urma unei trițe marca Jeremic. Gazdele au început să recupereze rapid ecartul iar în urma sfertului 3 avansul lui BCT rămăsese de doar două puncte.


Cu cinci minute înainte de final Watson a dus-o pe U-BT în avantaj la 79-78. La acest scor ”leii” trebuiau să beneficieze de un fault conform indicației arbitrului Laurențiu Grigoraș, dar celălalt oficial, Marius Ciulin a considerat că timpul expirase și a acordat mingea lui ”U”. Decizie care l-a scos din sărite pe Tudor Costescu. Antrenorul bănățenilor a protestat vehement și la masa oficială și a văzut două ”tehnice” la aceeași fază. Restul partidei a văzut-o din tunelul din drumul spre vestiare. Clujul a profitat și a ajuns la +4, dar cu toate acestea a tremurat pe final, doar ”liberele” irosite de alb-violeți au făcut ca jocul să nu ajungă măcar în timp suplimentar. Mijajlovic a avut șansa de a egala în final, dar a ratat ambele ”libere” dictate la 92-90 și cu cinci secunde rămase pe ceas. Același Mjajlovic a aruncat în criză de timp la 93-91, dar mingea nu a intrat în coș.

Cel mai bun marcator al partidei a fost Mladen Jeremic, autor a 24 de puncte. Pentru BCT au mai punctat: Diaz (14), Mijajlovic (14), Drăgușin (13), Komatina (11), Popa Calotă (8), Tohătan (4), Burdgess (2), Stevanovic (1). De partea cealaltă principalul realizator a fost Lasannah Kromah, cu 19 puncte înscrise pentru U-BT.

În urma acestui rezultat BC SCM Timișoara va încheiat probabil sezonul regular pe locul 4, în funcție de rezultatul jocul Oradea – Steaua.

Timba a pierdut la Pitești

Sezonul regular s-a încheiat și pentru ”urși”, care au cedat, scor 78-95, pe terenul lui BCMU Pitești. La pauză gazdele aveau un avans de nouă puncte (45-36). Pentru BC Timba au marcat: Medgyesi (16 puncte), D. Kovacevic (16), M. Lazăr (12), Pierce (10, double double cu cele 11 recuperări), Dumic (8), Rotariu (6), Ostojic (6). Argeșenii l-au avut pe Porter Troupe ca principal realizator, cu 27 de puncte. Timba a încheiat această fază a sezonului pe locul 9 deoarece Iașiul a învins clar Mureșul, singura formație care mai putea trece peste galben-negri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.