Ultima găselniță a migranților care vor să ajungă în vestul Europei, prin...

Ultima găselniță a migranților care vor să ajungă în vestul Europei, prin România. Unde au fost descoperiți un marocan și un irakian FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1579292054">

Doi bărbați din Maroc și Irak au încercat să iasă ilegal din România apelând la o metodă inedită. Cei doi s-au urcat într-un tren de marfă în gara din Timișoara, vineri, iar în apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, din județul Arad, au spart geamul unei mașini care era încărcată pe platforma unui vagon și s-au ascuns în autoturism.

Însă polițiștii de frontieră i-au descoperit pe cei doi bărbați. Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, trenul Inter-Regio circula pe relația România – Franța.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Maroc și Irak, cu vârste de 21 de ani şi respectiv 34 de ani, solicitanţi de azil în România.

Cei doi au precizat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Franţa şi nu aveau o viză valabilă.

“În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiuni de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, comunică Poliția de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.