Un deputat PSD Timiş crede că presa este de vină pentru fenomenul...

Un deputat PSD Timiş crede că presa este de vină pentru fenomenul ”copii care nasc copii”

0
DISTRIBUIȚI

Viaţa minorelor care nasc copii la vârste de 11, 12 sau 15 ani este grav afectată de modul în care experienţele acestora sunt reflectate în mass media. O spune deputatul PSD Timiş Adrian Pau, într-un comunicat de presă, trimis astăzi, fiind de părere că prin stigmatizarea copiilor cu copii, presa face practic imposibilă reintegrarea acestora în societate. Deşi în calitatea sa de deputat Pau nu vine cu o soluţie concretă la problema mamelor cu copii, acesta condamnă vehement ştirile pe această temă. În anii precedenţi femeile şi adolescentele puteau primi anticoncepţionale gratuite la cabinetele de planning familial ale maternităţilor de stat, însă actuala guvernare nu mai finanţează acest program.

„Problema fetelor minore care au devenit mame este un fenomen îngrijorător în ciuda eforturilor guvernamentale din ultima perioadă.


Din nefericire, nu prea sunt statistici oficiale conforme cu realitatea dar, este clar că în ultimii ani numărul minorelor care au devenit mame, unele chiar la 11, 12 sau 13 ani, a crescut alarmant în România. Este evident că societatea românească se confruntă cu o adevărată problemă în ceea ce priveşte educaţia sexuală, prevenirea sarcinilor şi mentalitatea. Toate acestea concură la creşterea nedorită a fenomenului ”copiilor cu copii”. Numărul mare al minorelor care fac avorturi este, de asemenea, generator de îngrijorare. Din păcate, nu vorbim doar despre minorele care nasc în urma căsătoriilor nefireşti dintre copiii din comunitatea romilor deoarece, se pare, că asistăm la un fenomen național. Este necesar ca societatea civilă şi autorităţile abilitate să manifeste o mai mare preocupare pentru diminuarea acestei stări de lucruri, cu atât mai mult cu cât numărul copiilor abandonaţi imediat după naştere a crescut simţitor”, atrage atenţia deputatul.

Acesta crede ca în mare parte vinovată de fenomen este chiar presa, prin modul în care abordează acest tip de subiecte. „La agravarea acestui fenomen se adaugă şi o situaţie de discriminare a mamelor minore în mass-media. Mă refer la prezentarea în diferite jurnale ale televiziunilor şi în presa scrisă a mamelor minore, supuse astfel unor privaţiuni de ordin intim și social. Știrile respective incriminează exclusiv persoanele de gen feminin. Astfel de prezentări unilaterale a așa-numitei vinovății a minorelor care au devenit mame poate constitui o discriminare! În nici un caz însă din cele prezentate în mass-media nu apar persoanele de sex masculin, respectiv taţii, fapt absolut reprobabil pentru că, în astfel de situaţii-limită partea de vină trebuie împărţită în mod egal între părinţi. În aceste condiții, mamele minore sunt din start dezavantajate, iar procesul de reintegrare socială va fi umbrit de stigmatul arătatului cu degetul…”, mai sustine Pau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.