Un nou șantier se deschide în zona Gării de Nord. Ce pod...

Un nou șantier se deschide în zona Gării de Nord. Ce pod important din oraș intră în reabilitare

0
DISTRIBUIȚI

Ne pregătim de noi șantiere la Timișoara. Una din cele mai circulate zone din oraș va fi modernizată în viitorul apropiat. Primarul Timișoarei a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în zona Gării de Nord se va deschide un nou șantier, pentru consolidarea Podului Dragalina care este în stare avansată de degradare.

„Săptămâna viitoare predăm amplasamentul pentru începerea lucrărilor de reabilitare, consolidare și extindere a Podului Dragalina.


Săptămâna viitoare vom preda amplasamentul, dorim să înceapă lucrările cât mai repede. Doresc să vă spun că va fi un pod spectaculos. Acum știți cât e de lat, o bandă pe sens și linii de tramvai pe mijloc. Am vrut să facem două linii auto pe sens încălecând liniile de tramvai, dar nu s-a putut, pentru că este atât de îngust încât ieșean din standarde. O să îl facem cu două benzi standard pe sens, cu linii de tramvai separate, cu fâșii separatoare între liniile de tramvai și carosabil pe ambele sensuri. Acolo vom avea un covor de iarbă între linii și carosabil și, pe lângă toate acestea, vom avea piste de biciclete de doi metri și trotuar și pe o parte, și pe alta, deci va fi un pod foarte, foarte larg. Noi nu spunem că facem un pod nou, dar lucrările înseamnă practic realizarea încă a unui pod”, a declarat primarul Timișoarei.

În zonă vor fi impuse restricții de trafic, însă primarul Timișoarei spune că acestea nu vor intra în vigoare imediat după predarea amplasamentului și că vor fi anunțate punctual de către Primăria Timișoara. Este posibil ca șoferii să circule prin curtea companiei Elba, a mai explicat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.