Unirea Basarabiei cu România, celebrată cu două zile de evenimente la Timișoara

Unirea Basarabiei cu România, celebrată cu două zile de evenimente la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1465890634">

În 27 martie, data la care se împlinesc o sută de ani de când Sfatul Ţării din Basarabia a votat unirea cu Regatul României, la ora 11.00 vor avea loc depuneri de flori în faţa monumentului Regelui Ferdinand din Piaţa Operei iar la ora 17.00, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara îi invită pe timişoreni la Centrul Multifuncţional de la Bastionul Therezia, unde va avea loc o discuţie publică având ca temă avantajele pe care o eventuală reunire a Republicii Moldova cu România le-ar avea atât pentru ambele ţări cât şi pentru regiunile aflate pe cele două maluri ale Prutului. De la ora 20.00, în Piaţa Libertăţii va avea loc un flashmob, unde vor fi lansate o sută de lampioane tricolore.

În 28 martie, la ora 18.00, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică „În oglindă”, realizată de tânărul artist basarabean Nicolae Prisac, care locuieşte în prezent la Timişoara. Născut în anul 1991, Nicolae Prisac a urmat cursurile liceului de artă din Chişinău, este licenţiat în filosofie la Universitatea de Nord din Baia Mare şi deţine un master în pictură, obţinut la facultatea de arte plastice din Timişoara. În cadrul expoziţiei vor fi expuse lucrări realizate în ultimii doi ani – portrete, natură statică, peisaje – realizate în ulei pe pânză, dar şi în creion. Titlul expoziţiei este inspirat din autoportretele expuse dar şi din viziunea onestă a autorului faţă de propria creaţie, ca o privire în oglindă.

Aceste evenimente sunt organizate în cadrul Festivalului Cultural Zilele Basarabiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.