Vești bune pentru bănățenii care vor în vacanță în Grecia sau Turcia....

Vești bune pentru bănățenii care vor în vacanță în Grecia sau Turcia. Spre ce destinații vor zbura

0
DISTRIBUIȚI

Vești excelente pentru bănățenii care și-au propus să-și petreacă concediul în Turcia sau Grecia, în această vară. Aeroportul Internațional Timișoara anunță că, până în prezent, au fost confirmate pentru sezonul estival trei destinații de vacanță: Antalya, Creta și Zakynthos.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții aeroportului timișorean, astăzi, la sediul instituției a avut loc o întâlnire cu operatorii de turism, cu tema ”Dezvoltarea și promovarea turismului în context european și oportunitatea de noi destinații de vacanță cu zboruri din Timișoara”. La întâlnire au participat reprezentanți ai Ministerului Turismului, ai Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, ai tour-operatorilor din turism și ghizi locali și reprezentanți ai aeroportului.

Dan Idolu, directorul Aeroportului Internațional Timișoara, a declarat că un rol important în atragerea de pasageri îl au administrațiile publice locale, precum și asociațiile cu profil de turism, pe care le-a îndemnat să se mobilizeze “mai eficient”.

”Administrația aeroportului a luat toate măsurile conferite de atribuțiile pe care le are pentru a atrage companii aeriene, prin a pune la dispoziție operatorilor condiții tehnico-operaționale la cele mai bune standarde europene și prin oferirea unor tarife comerciale pentru operare deosebit de stimulative. Cu toate acestea, o companie aeriană a retras din orarul de vară mai multe destinații deoarece le-au considerat neperformante din punct de vedere comercial. Considerăm că un rol important pentru atragerea de pasageri o au și administrațiile publice locale și asociațiile cu profil de turism, care trebuie să se mobilizeze mai eficient pentru ca Timișoara și regiunea de vest să devină o atracție turistică, iar acest lucru nu se poate face fără o promovare a orașului și a regiunii, oferirea unor servicii și obiective atractive pentru turiștii care ne-ar putea vizita din țară și din străinătate”, a afirmat Dan Idolu.

De asemenea, directorul Aeroportului Internațional Timișoara le-a propus operatorilor de turism să stimuleze programele tip city-break, dar și să se asocieze pentru a închiria o aeronavă charter, cu scopul diversificării destinațiilor de vacanță.

“Operatorii de turism ar trebui să stimuleze programele tip city-break, prin formarea de grupuri de turiști care să călătorească pe curse de linie, altele decât zborurile charter, pe destinații directe din Timișoara, cum ar fi Tel Aviv, Barcelona, Valencia, Paris, Londra s.a.m.d., destinații unde operatorii de turism pot oferi pachete complete de servicii.


În al treilea rând, ar fi oportună asocierea companiilor de turism locale pentru a face eficientă închirierea unei aeronave charter cu scopul de a diversifica destinațiile de vacanță”, a mai precizat Dan Idolu.

Delia Barbu, directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, a spus că va demara un proiect de promovare a județului nostru în aeroporturile și în orașele de unde există destinații directe spre Timișoara.

Totodată, Dan Idolu a mai punctat faptul că turiștii nu vin la Aeroportul Timișoara pentru a-l vizita, ci pentru a petrece un sejur în Timișoara sau în Banat, iar pentru a fi interesantă și atractivă vacanța lor, aceștia trebuie să beneficieze de o ofertă hotelieră, culturală, sportivă, muzicală, gastronomică și diferite alte atracții.

“Compania aeriană care a retras din orarul de vară mai multe destinații și-a arătat interesul oficial, prin vocea directorului comercial «de a redeschide aceste destinații sau altele, în funcție de condițiile pieței», însă pentru aceasta, este nevoie de o implicare mai susținută a operatorilor de turism locali, a instituțiilor publice, a asociațiilor de profil și a organizatorilor de evenimente culturale, sportive și muzicale, pentru ca regiunea Banatului să devină atractivă, și implicit, turiștii (pasageri pentru companiile aeriene) să călătorească și pe calea aerului în interesul financiar și nu numai, al tuturor celor implicați”, transmit reprezentanții aeroportului timișorean.

Vă reamintim că Ryanair a anunțat că va închide baza din Timișoara, începând cu data de 25 martie, din cauza rezultatelor slabe, astfel că doar două curse vor mai ateriza pe aeroportul din capitala Banatului: către Milano și București. Rutele afectate vor fi cele spre și dinspre Bruxelles, Berlin, Dusseldorf, Frankfurt și Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.