Vița de vie lansează noul single, ”ialapet”, cu un recital la Timișoara...

Vița de vie lansează noul single, ”ialapet”, cu un recital la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Vița de Vie lansează noul single la Timișoara

Vița de Vie lansează single-ul „ialapet”, în cadrul unui turneu național, a cărui oprire va avea loc la Timișoara în data de 29 martie.

„ialapet” este cel de-al treilea single extras de pe albumul „Șase (-)”, precedat de „DUR DE-A DURA” și „HAIHUI”. „Șase (-)” reprezintă cea de-a doua și ultima parte a materialului discografic „Șase/Șase”, ce urmează a fi lansată în această toamnă.

“O viziune sumbră asupra unui viitor în care oamenii ajung să trăiască sub pământ, viața la suprafață devenind imposibilă. Sus totul este acoperit de pet-uri și plastic, ars de soare ziua și înghețat noaptea. Vina este în întregime a noastră, suntem responsabili atât fiecare în parte, cât și laolaltă, ca specie. Simbolul acestei lumi degradate este cioara, ea domnește peste toți și în toate.” , spune solistul Adrian Despot.

Noul single Vița de Vie, „ialapet”, compune din metafore un mesaj de tip avertizare, care descrie o direcție generală, adoptată unanim și inconștient, de către fiecare segment de masă. Mesajul din spatele versurilor se referă la fatalitatea resimțită de individul modern, la tendința acestuia de a deforma ideea de fericire autentică, prin refugierea în dimensiunea materială și crearea de obsesii și dependențe inutile.

„ialapet” aduce la viață un univers de creaturi subterane, care se complac în ignoranță, incompleți și temători, hrană pentru o cioară socială, care le-a extirpat instinctele și le-a negat puterea de a se reîntoarce la fericirea primordială.

După cum și-a obișnuit deja fanii, Adrian Despot și-a transpus propria viziune, atât pe palierul compoziției, interpretării și producției acestui single, cât și prin relevarea mesajului piesei și implicarea în regizarea videoclipului „ialapet”, alaturi de Gabriel Petrescu şi Andrei Băltareţu.

“Pentru Şase (-) ne-am propus ca fiecare din cele 6 piese care o să îl compună să aibă şi un suport video.


Din cauza asta, lucrurile se mişcă puţin mai greu ca la Sase (+), însă rezultatele sunt pe măsură. Am păstrat simbolistica generală a conceptului Şase/Şase, însă am simţit nevoia să aducem ceva în plus.”, spune Adrian Despot.

Viţa de Vie înseamnă Adrian Despot, Sorin Pupe Tănase, Cezar Popescu , Adrian Ciuplea și Mihai Ardelean

Timișorenii de la Funky Hats vor cânta în deschiderea concertului

În deschiderea celor de la Vița de Vie vor cânta timișorenii de la Funky Hats. Trupa alcătuită din Fodor Zsuzsi, Kelemen Mark, Szabó Abigél, Tóth István şi König Dávid este o tânără formaţie de la Şcoala de Muzică şi Arte Artsoma şi este formată din cursanţi înscrişi în programul „Kids In A Band”. Anul trecut au obținut și premiul întâi în cadrul concursului “Young Musicians on the stage” Timișoara. În programul muzicienilor se regăsesc cover-uri după artişti ca Red Hot Chili Peppers, John Mayer, Kaleo, Free, dar și primele trei piese proprii, din care una va fi lansată cu această ocazie.

Concertul va avea loc joi 29 martie de la ora 21 la Reflektor Venue, iar biletele pentru acest eveniment costă 50 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.