Viziune din Braşov, bani din Timişoara pentru reabilitarea Pieţei Victoriei. Ce se...

Viziune din Braşov, bani din Timişoara pentru reabilitarea Pieţei Victoriei. Ce se va schimba în locul-simbol al orașului

0
DISTRIBUIȚI

timisoara - piata victoriei

Primăria Timişoara a făcut primii paşi înspre reabilitarea Pieţei Victoria din Timişoara, proiect promis deja de ani buni. Patru pieţe şi zece străzi din centrul Timişoarei au fost reabilitate în anii precedenţi cu bani de la Uniunea Europeană.


Proiectul a fost scris şi admis la finanţare pe vremea când Timişoara era condusă de Gheorghe Ciuhandu. Piaţa Victoriei nu a fost inclusă în proiect, însă actualul primar al Timişoarei a anunţat în repetate rânduri că piaţa din care în 1989 s-a strigat „libertate” va fi reabilitată, cu bani de la bugetul orașului.

Primăria a semnat proiectul privind demararea lucrărilor. Primii paşi sunt realizarea documentaţiei şi a proiectului tehnic, servicii care vor fi prestate de Building Management S.B.M. din Brașov, contra sumei de aproape 344.7000 de lei. Conform actelor postate pe site-ul primăriei, proiectarea se va face în patru luni, urmând ca probabil piaţa să intre în şantier de anul viitor.

„Este prioritar să reabilităm Piața Victoriei, pentru că acolo tot pavajul este foarte distrus. Tot pavajul va fi schimbat cu piatră naturală, dar vom păstra desenul. Este foarte frumos ca desen, vreau să îl respectăm, dar nu este cu piatră de valoare. O să transformăm Piața Victoriei cât putem de repede, va fi o prioritate, repet, păstrând aspectul natural. Vom schimba rețelele de utilități și vom pune în locul pietrelor de pavaj actuale, care nu sunt de valoare, sunt și degradate, piatră naturală”, declara primarul Timişoarei, în noiembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.