Zeci de angajați din cabinetele medicale școlare și studențești din Timișoara nu...

Zeci de angajați din cabinetele medicale școlare și studențești din Timișoara nu și-au primit salariile pe luna februarie. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

Toți doctorii și asistentele care lucrează în cabinetele medicale și dentare pentru elevi și studenți din Timișoara nu și-au primit salariile pe luna februarie. Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, instituție care virează salariilor acestor angajați, s-a ajuns în această situație pentru că, în fiecare an, se realizează o evaluare a dosarelor, care nu a fost încheiată nici până în acest moment.

“Este adevărat, sunt întârzieri cu salariile.


Practic, în fiecare an se realizează o evaluare a dosarelor profesionale înaintea încheierii contractelor între Primăria Timișoara și DSP Timiș pentru sumele necesare plății salariilor și au fost un număr de 30 de dosare care au trebuit completate. Acum au mai rămas zece, dar această măsură îi afectează pe toți angajații, pentru că trebuie să fie toate dosarele complete pentru a se încheia contractul între DSP și primărie. Fondurile pentru salarii provin de la DSP Timiș, sunt în contul DSP Timiș, iar după această evaluare anuală, se încheie contractul și ni se transferă sumele pentru a fi plătite salariile. Toate cabinetele școlare au evaluarea anuală a dosarelor și sunt documente pe care ei trebuie să le pună la dispoziție”, ne-a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Dan Diaconu a mai precizat că, cel mai mai probabil, această procedură va fi finalizată luni sau marți, astfel că imediat angajații își vor primi salariile pe luna februarie. La nivelul Timișoarei funcționează aproximativ 30 de cabinete medicale școlare și studențești, plus alte 19 cabinete dentare pentru elevi și studenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.