Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită cu două spectacole de Teatrul Național Timișoara

Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită cu două spectacole de Teatrul Național Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2059385503">

De Ziua Mondială a Teatrelor sărbătorită din 1961, în 27 martie, de teatre, facultăţi de artă dramatică şi alte instituţii sau organizaţii dedicate spectacolelor de acest gen, teatrul naţional timişorean sărbătoreşte acest eveniment oferind publicului două din cele mai îndrăgite spectacole ale sale. În Sala 2 va avea loc spectacolul „Fraţi” de Dave Williams, în regia lui Florin Piersic jr. iar Sala Mare va găzdui spectacolul „Proştii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia. Ambele reprezentaţii vor începe la ora 19.00.

Spectacolele care se joacă astăzi în întreaga lume sunt precedate de mesajul internaţional pe care, la invitaţia Institutului Internaţional de Teatru, o figură marcantă a teatrului universal îl adresează artiştilor scenei de pe toate continentele. Anul acesta, mesajul este transmis de actorul britanic, scriitorul, regizorul şi cofondatorul companiei londoneze internaţionale „Théâtre de Complicité”, Simon McBurney, care ţine să asigure publicul că „Teatrul nu va dispărea. Pentru că teatrul e un loc – sunt tentat să spun refugiu – unde oamenii se adună şi formează instantaneu comunităţi. Aşa cum am făcut dintotdeauna. Toate teatrele sunt de mărimea primelor comunităţi umane – de la 50 la 14.000 de suflete.De la o caravană nomadă la o treime din Atena Antică”.

Cele două spectacole din această seară sunt plasate, totodată, sub egida campaniei naţionale „Artiştii pentru artişti” organizată de UNITER împreună cu teatrele din România, pentru susţinerea artiştilor care se confruntă cu diverse greutăţi.

Foto: Adrian Pîclişan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.