ACS Poli scapă de blestemul insucceselor la ultima fază cu Chiajna. Echipa...

ACS Poli scapă de blestemul insucceselor la ultima fază cu Chiajna. Echipa timișoreană a părăsit locurile retrogradabile prin reușita lui Drăghici GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-239228052">

ACS Poli risca să se afunde aproape definitiv în zona retrogradării după duelul cu Concordia Chiajna. La capătul prelungirilor bănățenii au zâmbit deși la ”centru” se afla bucureșteanul Radu Petrescu. Octavian Drăghici a deviat cu capul în plasă când nimeni nu mai credea și acest 1-0 a încheiat criza de șase luni fără victorie a gazdelor.

Ceasul al 13-lea a sosit demult pentru ACS Poli. Afectați de problemele financiare fotbaliștii lui Rică Neaga coborâseră pe ultimul loc înaintea înfruntării Chiajnei. Prima repriză nu a adus nicio reușită, deși în minutul 8 părea că gazdele se vor arunca în ofensivă. Atunci Ciucur și-a încercat șutul și Caparco a scos cu greu în corner. Dar poate cele mai mari ocazii ale întâlnirii au fost în prelungirile primei reprize. Pataache respinge de pe linia porții reluarea lui Drăghici iar apoi Cânu trimite în bară din centrarea lui Ciucur. Concordia a replicat prin Bumba, a cărui lovitură liberă a trecut pe lângă vinclul lui Straton.

Golul a întârziat să apară și în partea a doua. Mai mult, timișorenii păreau și vulnerabili pe contraatacurile ilfovenilor. Nici minutul 81 nu a adus golul, deși nou intratul Țigănașu, din postura inedită de mijlocaș stânga, a trimis aproape ca la carte, la colțul lung din interiorul careului, Caparco a păstrat tabela intactă. Peste doar două minute Șeroni a trimis cu capul din apropiere dar l-a evidențiat pe același nr. 16 dintre buturile oaspeților. Chiajna a rămas periculoasă, drept dovada faza la care Straton a trebuit să culeagă balonul chiar din gheata lui Batin din preajma careului mic. În prelungiri însă la cam ultima fază Munteanu șutează din afara careului și de această dată balonul e deviat perfect pentru gazde de Drăghici, cu capul, în vinclul Concordiei.

Cele șase luni fără izbândă ale timișorenilor se încheie astfel în această seară. Cu acest succes ACS Poli urcă, cel puțin temporar, echipa pe locul 11, la egalitate de puncte cu Concordia – aflată acum pe poziția de baraj, tot cu 19 puncte. Unul peste Mediaș, care are însă joc cu Botoșani.

ACS Poli Timișoara: Straton – Haruț, Melinte (50 Șeroni), Cînu (cpt.), Raț – Munteanu, Vașvari, Artean, Ciucur (67 Țigănașu)- Drăghici, Roman (54 Popovici). Pe bancă: Curileac – B. Străuț, Bîrnoi, Enescu. Antrenor: Adrian Neaga.

CS Concordia Chiajna: Caparco – Patache, Albu, Manasse, Fota – Babic, Prepeliță (38 R. Deaconu) – Batin, Cristescu (cpt.), Bumba (80 Bawab) – Bud (56 Nivaldo). Pe bancă: Vitkauskas – Bucșa, Bărboianu, Pena. Antrenor: Ionuț Badea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.