ACS Poli își continuă suferința: remiză smulsă lui Sepsi și doar un...

ACS Poli își continuă suferința: remiză smulsă lui Sepsi și doar un punct peste ”linie”. Răzvan Raț a fost eliminat în prelungiri GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ACS Poli a suferit și în meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe de pe teren propriu. Bănățenii au deschis scorul, au fost conduși și apoi au egalat oarecum norocos cu două minute înainte de final prin ”atacantul” Alin Șeroni. S-a încheiat 2-2 și misiunea lui Leo Grozavu la Timișoara se complică. Echipa sa nu a mai simțit gustul victoriei de 13 partide și rămâne la un punct de zona periculoasă a play out-ului.

O lună și jumătate fără fotbal pe ”Dan Păltinișanu” nu a însemnat o recepție cu mult mai călduroasă pentru ACS Poli. Nici măcar cinci sute de oameni nu au venit la debutul lui Răzvan Raț în alb-violet și, mai important, la un meci aproape capital pentru situația echipei în clasament.

Leo Grozavu pare că a renunțat la gândul de a juca în sistemul lui Guardiola sau Antonio Conte, tehnicieni amintiți în noul program de meci al clubului când vine vorba de acel 3-4-3 forțat la începutul anului. S-a optat pentru un 4-2-3-1 mai clasic. În minutul 6 Vașvari a amenințat pentru prima dată poarta lui Niczuly, dar fără efect. Sepsi nu a impresionat în atac și tot bănățenii au fost mai periculoși. Vine și momentul deschiderii scorului. În minutul 23 Haruț centrează excelent pentru Roman, atacantul venit de la Craiova ia la țintă portarul, dar balonul sare la Ciucur, care nu mai greșește. 1-0 și ghinionul de 156 de zile părea să fie rupt. La acest scor însă oaspeții s-au mai trezit și au avut două șanse bune de a marcat în prima parte. Ambele cu capul. Mai întâi Straton a fost întrebuințat serios de Ursu și a scos de sub transversală. Iar la faza următoare, Simonovski a trimis mai slab dintr-o poziție mai bună în brațele portarului.

Autogol antologic

Totul părea să fie însă în ordine pentru gazde, care conduceau la pauză. La cinci minute de la reluare însă o centrare a lui Dalmau care nu anunța nimic a fost lovită puternic de Artean iar balonul a descris o boltă perfectă spre vinclul lui Straton, care nu a putut interveni. La 1-1 oaspeții au căpătat și mai mult curaj. În minutul 63 Tandia e blocat în extremis de Straton. Cinci minute mai târziu a venit rândul lui Hamed să irosească o șansă bună din centrul careului. Fazele următoare s-au derulat apoi la poarta covăsnenilor. Ciucur a avut o incursiune bună, dar finalizată neinspirat înainte să fie schimbat. Fază urmată peste un minut de șutul lui Vașvari din interiorul careului, dar pe lângă poartă.

Cu 13 minute înainte de final, nou intratul Kuku declanșează deznădejdea fanilor gazdă, cu un șut pe jos de la distanță: 1-2! ”Demisia!” s-a auzit puțin de la tribuna 1. Pe acest fond minutul 83 putea aduce o reușită superbă în contul lui Fulop. Lovitura liberă bătută de acesta a mușcat bara din stânga lui Straton apoi s-a scurs pe lângă celălalt stâlp în aut.

Pe final, o schimbare care părea ciudată ținând cont de opțiunile de pe bancă a dat roade. Era minutul 88 când Oliva e blocat de portar, dar balonul sare la Șeroni, cel introdus în atac, iar acesta îndeplinește o formalitate pentru 2-2. În prelungiri se mai întâmplă ceva: Raț intră tare asupra lui Kuku și vede direct cartonașul roșu.

Se încheie egal și bănățenii își prelungesc criza în ceea ce privește victoriile în elită.


Mai mult, presiunea e tot mai mare din ”spate”. ACS Poli păstrează doar un punct peste Gaz Metan, care ocupă momentan poziția de baraj.

ACS Poli Timișoara: Straton – Haruț, Artean, Cânu (cpt.), Raț – Enescu, Vașvari – Al. Munteanu, Croitoru (85 Șeroni), Ciucur (69 Oliva) – Roman. Pe bancă: Smaranda – B. Străuț, Popovici, Bîrnoi, Drăghici. Antrenor: Leo Grozavu.

Sepsi Sf. Gheorghe: Niczuly – Martinez, Ursu, Obsivac, Sato – Ghinga (cpt., 60 Petrovikj), I. Fulop – Filipe Vilaca (46 Kuku), Hamed (89 Dima), Tandia – Simonovski. Pe bancă: Fejer – Hadnagy, Gorrin Rodriguez, Dima. Antrenor: Eugen Neagoe.

156 de zile au trecut de la ultima victorie a lui ACS Poli în campionat, acel 2-1 cu Astra din sezonul regulat

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.