Adevăratul motiv pentru care PMP nu mai vrea alianţă la CJ Timiş....

Adevăratul motiv pentru care PMP nu mai vrea alianţă la CJ Timiş. Reacţiile PSD şi ALDE

0
DISTRIBUIȚI

Noi informaţii ies la iveală în cazul anunţului făcut de liderul PMP Timiş privind ruperea alianţei PSD – ALDE – PMP de la conducerea Consiliului Județean Timiş. Potrivit unor surse politice, în urmă cu câteva zile, Cornel Sămărtinean, în calitate de preşedinte al PMP Timiş a trimis către CJ Timiş o adresă prin care cerea destituirea Roxanei Iliescu din funcţia de vicepreşedinte al instituției. Preşedintele CJ Timiş a admis cererea lui Sămărtinean, cu condiţia ca acesta să trimită şi o copie a adresei prin care Roxana Iliescu îşi anunţa demisia din PMP Timiş, document care nu a putut fi trimis de Sămărtinean pentru că acesta nu exista. Iliescu și-a anunțat demisia doar pe Facebook şi în cadrul unei şedinţe a PMP la nivel central. Iar declarațiile de astăzi ar fi menite să-i forțeze mâna lui Călin Dobra, șeful CJT pentru a lua o decizie în cazul Roxanei Iliescu.

Liderul PMP Timiş admite informaţiile PRESSALERT.ro doar parţial, declarându-ne că „eu am trimis o adresă către CJ Timiş şi Prefectură, solicitând, în baza prevederilor Legii 393 prin care Prefectura este obligată să emită un ordin prin care constată încetarea înainte de termen a mandatului de consilier judeţean al Roxanei Iliescu, pentru că din punct de vedere al partidului Roxana Iliescu nu mai este membru PMP Timiş”.

Reacţia PSD a venit prin comunicat de presă

„Faptic, acest protocol a fost denunțat în momentul în care Cornel Sămărtinean le-a ordonat consilierilor județeni ai PMP să nu voteze bugetul județului Timiș pentru anul 2018, deși în protocol se specifica foarte clar că toate cele trei formațiuni semnatare vor susține proiectele, iar bugetul județului era cel mai important dintre ele.
Cu toate acestea, PSD a fost un partener loial și a dat credit în continuare consilierilor PMP, însă denunțarea declarativă de astăzi pune punct unei colaborări de aproape doi ani.


Din păcate, o răfuială internă a dus la această situație, una neplăcută pentru PMP, însă membrii acestui partid sunt obișnuiți deja cu situații de criză. Pe de altă parte, declarațiile domnului Sămărtinean dovedesc un amatorism total din punct de vedere politic, solictările sale de renunțare la funcții având ca scop poziționarea în fața propriilor colegi de partid, care îi vor cere explicații pentru pierderea funcției de vicepreședinte al CJ Timiș.

În ceea ce privește PSD Timiș, în zilele următoare va fi convocat Biroul Politic Județean în cadrul căreia se va decide care este linia pe care va merge partidul, deciziile luate urmând a fi făcute publice„, a transmis PSD Timiş printr-un comunicat de presă.

ALDE nu rupe alianţa

Liderul ALDE, Marian Cucşa, a declarat pentru PRESSALERT.ro că nu are nici cea mai mică intenţie să rupă alianţa constituită pentru conducerea CJ Timiş. ”Protocolul a fost semnat între mine, ca reprezentant al ALDE, fostul lider al PSD Timiş Sorin Grindeanu şi Roxana Iliescu, fost preşedinte al PMP Timiş şi este un protocol pe patru ani. Nu am primit nicio solicitare din partea domnului Sămărtinean pentru a discuta despre un nou protocol. În acest moment, CJ Timiş este condus în baza actualei alianţe, iar ALDE este un partener statornic, care nu se schimbă după cum bate vântul”, a declarat Cucșa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.