Ripensia Timișoara și-a găsit antrenor local cu licența UEFA PRO. Noul ”principal”...

Ripensia Timișoara și-a găsit antrenor local cu licența UEFA PRO. Noul ”principal” are în C.V. peste zece echipe din eșaloanele naționale

0
DISTRIBUIȚI
Ciprian Urican, foto centru

Ripensia Timișoara nu a mai așteptat să treacă și Paștele până la numirea unui nou tehnician după plecarea lui Paul Codrea. Clubul din Ciarda Roșie a anunțat azi că începând de luni Adi Popa și compania vor fi pregătiți de Ciprian Urican, antrenor care deține de mult timp licența PRO. Acesta își va împărți responsabilitățile tehnice cu directorul sportiv Radu Suciu.

Radu Suciu a fost numit din nou antrenor principal interimar la ”Ripi” după plecarea lui Codrea. Primul tehnician din ”noua eră” a roș-galbenilor nu deține însă licența A, necesară la nivelul Ligii a II-a, și poate sta prin urmare doar o lună pe bancă în postura de ”caretaker”. Ripensia a pierdut la București cu Metaloglobus și a remizat acasă cu Academica, scor 3-3, cu Suciu revenit la conducere. De luni însă noul antrenor al primei echipe va fi Ciprian Urican. Acesta a colaborat ultima dată în acest sezon cu Mama Mia Becicherecu Mic, codașa din C4.

De-a lungul carierei de antrenor Urican (51 de ani) le-a mai pregătit pe Minerul Moldova Nouă, CFR Simeria, Unirea Sânnicolau Mare, Alto Gradimento Albina, Victoria Brănești, Unirea Dej și FC Cliceni.


A fost ”secund” la grupări precum UTA și FC Brașov. Printre altele a mai fost în sezonul 2015-16 a ocupat postul de director sportiv la CSU Craiova și șef al Centrului de copii și juniori. El e referen zonal FRF și de asemenea tutore FRF-UEFA pentru licenţa A Elite şi Licenţa PRO.

Obiectivul Ripensiei e salvarea de la retrogradare în acest sezon. Din postura de nou promovata echipa timișoreană ocupă locul 12, cu 33 de puncte, la cinci distanță de ”zona roșie”. Primul meci pentru Ciprian Urican pe banca roș-galbenilor va fi vineri, 13 aprilie, ora 18, pe terenul Mioveniului.

UPDATE Ciprian Urican spune că nu a căutat să antreneze o echipă, fiind implicat în mai multe proiecte, precum viitoarea școală de antrenori de la Timișoara, dar a acceptat oferta Ripensiei mai ales pentru că e atras de modul în care funcționează clubul. Noul antrenor principal va colabora îndeaproape cu Radu Suciu.

”Eu cunosc clubul de la înființare, filosofia lor și performanțele realizate în epoca modernă… Lumea trebuie să înțeleagă că eu sunt principal împreună cu Radu (n.r. Suciu), vom analiza, vom decide toate problemele împreună… Clubul s-a creat pe o structură modernă. Concepția de joc, și-au creat un stil propriu, e meritul lui Radu Suciu, de la început și până acum, dar și al tuturor antrenorilor care s-au succedat. Acest concept s-a păstrat. De a avea o posesie prelungită, e o plăcere să vezi jocurile lor. Eu vreau să duc la nivelul următor aceste lucruri. O să mă familiarizez cu echipa mai mult, am văzut câteva jocuri… Eu spun că e una dintre cele mai bune echipe din Liga a II-a, locul pe care se află e unul nereal față de posibilitățile echipei… Știm ce trebuie să facem”, a declarat Ciprian Urican pentru Pressalert.ro.

Urican vrea să ajute Ripensia și în ceea ce privește dezvoltarea noii academii de fotbal a roș-galbenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.