Anunțul primarului Robu despre deblocarea circulației vaporașelor pe Bega. Ce soluție de...

Anunțul primarului Robu despre deblocarea circulației vaporașelor pe Bega. Ce soluție de ultimă oră ar putea salva proiectul

1
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru timișoreni. Ultima lună de primăvară ne-ar putea aduce un cadou nesperat. Problema circulației vaporașelor pe Bega ar putea fi rezolvată chiar în luna mai. Primăria Timișoara a dat în judecată Guvernul României, Ministerul Transporturilor și Ministerul Apelor în urmă cu aproximativ o lună. Ieri, primarul Nicolae Robu a explicat pentru presa locală că guvernul face primele demersuri pentru deblocarea circulației ambarcațiunilor pe Bega prin crearea unei regii, care va avea sediu în Timișoara.

„Am promisiunea că în luna mai problema va fi rezolvată de către guvern.


Nu mi-au fost spuse toate detaliile că nu era cazul, se pregătesc în orice caz materialele și ca dovadă mi s-a și cerut să sprijin inițiativa prin punerea la dispoziție a unui sediu. Voi pune la dispoziție o casă unde a funcționat Biblioteca Județeană. Nu știu exact adresa, este de circa 100 de metri pătrați. Este o locație foarte satisfăcătoare. Eu mi-am oferit încă o dată disponibilitatea ca primăria să sprijine cu tot ce trebuie înițiativa numai să se rezolve problema. S-a scris total greșit că se va rezolva problema pentru că am dat sediu. Din contră, s-a ajuns atât de departe cu rezolvarea problemei încât e nevoie de sediu. Va fi o regie care va fi în subordinea Ministerului Transporturilor”, a declarat Robu.

Vaporașele au fost cumpărate de Primăria Timișoara cu șapte milioane de lei ca și contribuție proprie în proiectul de reabilitare a malurilor Begăi, finanțat cu șase milioane de euro de la Uniunea Europeană. Dacă problema circulației vaporașelor nu se rezolvă până la finele lunii iunie, primăria riscă să dea înapoi către UE întreaga sumă de șase milioane de euro aferentă proiectului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.