Apă cu detergent la stația de epurare din Timișoara, concentrație de șase...

Apă cu detergent la stația de epurare din Timișoara, concentrație de șase ori mai mare decât cea admisă. Ce măsuri a luat Prefectura Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Un incident înregistrat la stația de epurare care curăță apele uzate din Timișoara înainte de ajunge înapoi în Bega a pus pe jar inspectorii de la Garda de Mediu și Apele Banat, înainte de Paști, iar astăzi au fost anunțate concluziile anchetei.

Reprezentanții celor două instituții au efectuat controale atât la stația de epurare, cât și la fabrica de detergenți Dalli Production România, iar „la verificarea în teren a traseului de la detergenți lichizi a fost depistată spumă în căminele de lângă cuvele de materii prime lichide și înainte de evaciarea în canalizarea orașului”, conform raportului întocmit de Garda de Mediu.

Analiza probelor prelevate s-a constatat că au fost înregistrate valori ale detergenților de 146 mg/l și 73,3 mg/l, valoarea limită admisă fiind de 25 mg/l.


Garda de Mediu Timiș a amendat firma cu 50.000 de lei pentru nerespectarea autorizației de mediu și a dispus „măsuri de conformare astfel încât să nu mai fie posibile evacuările necontrolate de ape uzate impurificate în canalizarea municipală”.

În plus, prefectul de Timiș Georgeta Andreaș a dispus constituirea unei „Comisii mixte de inventariere a stațiilor de epurare cu evacuare în emisar natural și verificarea acestora”. Comisia va avea ca atribuții inventarierea stațiilor de epurare din județ, verificarea acestora și întocmirea unor rapoarte cuprinzând stadiul realizării, constatările și măsurile dispuse. Controalele se vor desfășura începând cu 16 aprilie și până la sfârșitul anului, cu rapoarte lunare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.