Aproape 1.300 de posturi, oferite la Bursa locurilor de muncă, la Timișoara....

Aproape 1.300 de posturi, oferite la Bursa locurilor de muncă, la Timișoara. Printre candidați, deținuți de la Penitenciarul “Popa Șapcă”

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 1.300 de posturi au fost oferite de către zeci de companii, astăzi, persoanelor care doresc să se angajeze, în cadrul Bursei locurilor de muncă organizată la Timișoara.

Evenimentul a avut loc la Casa Tineretului din Timișoara, fiind organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș. În total, 51 de companii au oferite persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă un număr de 1.259 de posturi. La finalul evenimentului, aproape 1.500 de persoane au trecut pragul bursei, dintre care peste 1.000 au fost selectate în vederea angajării.

„Domeniile de activitate care predomină sunt industria prelucrătoare, comerțul ridica, activitatea de servicii, transporturi și construcții. Ca și meserii, pentru studii superioare sunt consultant asigurări, inginer proiectare, agent de vânzări, inginer tehnolog, analist calitate, iar pentru studii medii: producție, automotive, inginerie, montator, reglor, operator prelucrare mase plastice, muncitor necalificat”, a declarat directorul AJOFM Timiș, Simona Potîng.

La Bursa generală a locurilor de muncă au participat și 15 deținuți închiși la Penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara, care se află în ultima perioadă de executare a pedepsei și care și-ar dori să lucreze după ce ies din spatele gratiilor.

„Scopul activităţii este acela de promovare în rândul deţinuţilor, a ofertelor locurilor de muncă vacante puse la dispoziţie de către operatorii economici, în vederea identificării oportunităților de angajare după liberare”, a arătat Penitenciarul „Popa Șapcă”.

De altfel, potrivit reprezentanților AJOFM Timiș, pentru că în județ rata șomajului este foarte mică – 0,95%, unele companii sunt dispuse să angajeze tineri fără experiență sau persoane cu cazier.

„Cred că este vorba de o schimbare de mentalități, pentru că angajatorii au nevoie de forță de muncă.


Este clar un deficit de forță de muncă pe piața din Timiș și atunci angajatorii sunt dispuși să schimbe cumva orientarea. Tinerii sunt foarte buni pentru că sunt receptivi, dornici să învețe. La fiecare ediție a bursei participă și penitenciarul, tocmai pentru a schimba un pic mentalitatea în rândul angajatorilor. Încă din penitenciar sunt persoane cărora li se permite să lucreze în mediul privat. Sunt companii deschise să lucreze cu foști deținuți”, a mai precizat Simona Potîng.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.