Aproape 200 de proiecte de la granița româno-sârbă, propuse pentru finanțare europeană....

Aproape 200 de proiecte de la granița româno-sârbă, propuse pentru finanțare europeană. Ce sumă imensă este disponibilă

0
DISTRIBUIȚI

După încheierea celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte transfrontaliere pe graniţa româno-sârbă, care fusese lansat la sfârşitul anului 2017, s-au înregistrat 176 propuneri, care au fost depuse de către instituţii publice şi organisme neguvernamentale din România şi Serbia, pentru a obţine finanţare din partea Uniunii Europene.

Programul INTERREG IPA de cooperare transfrontalieră finanţează proiecte pe patru axe prioritare, cu bugete separate pentru fiecare în parte.


Acestea vizează promovarea forţei de muncă şi beneficiază de 6.737.774 euro, pentru protecţia mediului şi managementului riscurilor s-au alocat 9.813.050 euro, proiectele de mobilitate şi accesibilitate sustenabile vor avea la dispoziţie 2.007.553 euro, iar proiectele privind atractivitatea pentru turism sustenabil vor primi 1.717.943 euro. Toate proiectele trebuie să aibă cel puţin un partener din cele două ţări, din judeţele româneşti Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, sau din districtele sârbeşti Banatul de Nord, Banatul Central, Banatul de Sud, Braničevski, Borski şi Podunavski.

Proiectele vor fi examinate şi evaluate de către o comisie comună, iar cele mai bune vor fi propuse spre finanţare, cu acordul Comitetului Comun de Monitorizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.