Aproape 3.000 de persoane au trecut pragului Salonului de Vinuri VINVEST, la...

Aproape 3.000 de persoane au trecut pragului Salonului de Vinuri VINVEST, la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1964894714">

Ediția a XV-a a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST s-a terminat cu succes. Peste 2.700 de persoane au vizitat expoziția organizată la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, în acest sfârșit de săptămână. Ediția din acest an a salonului s-a desfășurat sub motto-ul “Identitatea vinului românesc” și a serbat Marea Unire a Vinurilor. În total, vizitatorii au putut degusta 300 de sortimente provenite din toate provinciile istorice româneşti. Din cadrul evenimentului nu au lipsit nici soiuri internaţionale de prestigiu, toate reuşind să încânte gusturile celor care au trecut pragul salonului în cele trei zile de eveniment.

„Acum, la Centenarul Marii Uniri, şi într-un moment în care Timişoara deţine gloriosul titlu de «Capitală Europeană a Culturii», VINVEST a dedicat această ediţie serbării celor 100 de ani trecuţi de la marile evenimente. Simbolistica trecerii s-a regăsit în cadrul Salonului chiar de la intrare, acolo unde a fost amenajată o expoziţie inedită de 100 de sticle de vinuri româneşti, sub forma unei comparaţii între etichetă veche şi etichetă nouă: 50 dintre sticlele prezente au fost din arhiva celor 13 ediţii ale Concursului Naţional de Vinuri, iar celelalte 50 din rândul producătorilor de vin prezenţi în acest an la eveniment”, transmit organizatorii VINVEST.

De asemenea, o parte dintre producătorii prezenți la salon au lansat noi vinuri. În cea de-a doua zi a salonului au fost anunțate medaliile acordate vinurilor românești înscrise la Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, ediția a XIII-a. Din cele 129 de probe de vinuri înscrise de 25 de producători românești, șase au primit Marea Medalie de Aur. Totodată, au fost decernate 18 medalii de aur și 14 de argint.

„A fost un concurs foarte strâns, cu foarte multe vinuri bune. Au câștigat cei mai buni și ne bucurăm că putem oferi medaliile pentru aceste vinuri. Pe lângă aceste distincţii, toţi expozanţii, precum şi cei implicaţi în Concursul Naţional de Vinuri, ediţia a XIII-a, au primit o medalie specială: Medalia Centenarului Marii Uniri. Le mulțumim tuturor celor care au participat la concurs şi Salon”, a declarat Lucia Pîrvu, director VINVEST.

Ediţia de anul acesta a VINVEST s-a bucurat şi de prezenţa unor invitaţi de marcă din rândul autorităţilor naţionale şi locale, dar şi de cavaleri ai vinului de la Ordinul Sfântul Vincenziu din Szeged, Asociația Femeilor Specializate în Degustarea Vinului din Szeged și un reprezentant al Ordinului Cavalerilor Vinului Sfântul Teodor din Belgrad, cu toţii completând nota festivă a evenimentului.

VINVEST este unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa Centrală și de Est. De 15 ani, participanții din România și din străinătate folosesc acest prilej pentru lansarea de produse noi și pentru deschiderea de noi parteneriate. Promotor deja consacrat al brandurilor românești, are ca obiectiv atât încurajarea legăturilor de afaceri în beneficiul consumatorului final, cât și educarea publicului larg în arta vinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.