Aproape 70.000 de flori, folosite pentru a înfrumuseța centrul Timișoarei. A început...

Aproape 70.000 de flori, folosite pentru a înfrumuseța centrul Timișoarei. A început Timfloralis FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-207797777">

timfloralis

Zeci de mii de flori în diferite culori, în special trandafiri, mușcate și panseluțe, “inundă”, de vineri până duminică, centrul Timișoarei. Primăria organizează în această perioadă cea de-a patra ediție a festivalului florilor Timfloralis.

Unul dintre principalele puncte de atracție este strada Alba Iulia, unde a fost realizat un acoperiș din aproximativ 600 de umbrele colorate, sub care trecătorii se pot fotografia. De asemenea, în Piața Victoriei au fost instalate zeci de decorațiuni florale: cupole din petunii, elemente de mobilier îmbrăcate în mușchi, “Fântâna cu Pești” a fost împodobită cu trandafiri și iederă, iar din capota unei mașini de epocă curge o cascadă doar din flori.

De asemenea, pe platoul din fața clădirii Operei a fost realizat un photo corner inedit. Totodată, podul Mihai Viteazu a fost împodobit în premieră, iar simbolurile Centenarului României și a anului 2021, când Timișoara va deveni Capitală Europeană a Culturii, au fost realizate din flori.

Un alt punct de atracție în cadrul Timfloralis este strada pietonală Mărășești, unde se regăsesc motive florale pictate pe asfalt.

“Timișoara este un oraș deosebit. Ce om trebuie să fii să nu iubești un asemenea oraș. Nimic pe lumea asta nu este perfect, nici Timișoara nu este perfectă, dar este un oraș excepțional, un oraș în care ți-e drag să trăiești. Cred că avem o datorie de onoare să ne promovăm orașul. Acest festival este peste toate edițiile precedente. În total, s-au folosit aproximativ 66.500 de fire de flori, fără a include aici verdeața care e alături de partea colorată”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu, astăzi, în deschiderea festivalului florilor.

Primăria Timișoara a mai pregătit, în perioada 27 – 29 aprilie, o serie de workshop-uri surpriză, demonstrații floristice pe scena amplasată în Piața Victoriei, o paradă a florilor, constând în prezentarea “prințeselor Timfloralis” în trăsuri de cai, precum și o pedalar, în timpul căreia participanții vor purta aranjamente florale.

“Festivalul Timfloralis 2018 supune atenției publicului larg creații ale artiștilor floriști internaționali, dar și timișoreni care, cu siguranță, vor genera bucurie în sufletele privitorilor”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.