Artiștii bănățeni, invitați să contribuie la „Memoriile Cetății” pentru Timișoara 2021. Ce...

Artiștii bănățeni, invitați să contribuie la „Memoriile Cetății” pentru Timișoara 2021. Ce sumă importantă pot câștiga

0
DISTRIBUIȚI

Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană marchează anul Centenarului Marii Uniri prin organizarea unui concurs de proiecte intitulat „Memoriile Cetăţii”, al cărui scop este acela de a identifica soluţii arhitecturale temporare care urmează să fie amplasate pe o perioadă de zece zile în tot atâtea cartiere ale oraşului, acestea urmând să se transforme în spaţii de întâlnire şi comunicare între artişti, comunitatea locală şi turişti.

Modulele vor fi construite sub forma unor instalaţii care vor purta amprenta creativă a artiştilor profesionişti, dar şi a amatorilor, membri ai unor organizaţii şi asociaţii civice din oraş.


Menirea lor va fi aceea de a uni comunitatea şi de a deveni centre de interes ale cartierelor şi de a uni comunitatea locală într-un spaţiu cultural prin diferite manifestări culturale precum teatru, muzică, dans sau poezie.

Instalaţiile trebuie structurate în aşa fel încât să poată fi ulteior transformate în spaţii de panotaj pentru diferite acţiuni culturale sau să poată fi utilizate în alte scopuri practice, iar modulele vor găzdui proiecţii video şi vor fi transportabile, pentru a putea fi utilizate şi în alte spaţii publice.

Înscrierea la concurs este gratuită şi se poate face în perioada 29 martie – 7 mai, iar proiectul câştigător va fi desemnat în 15 mai şi va fi premiat cu suma de 5.000 de euro.

Regulamentul concursului şi documentaţia tehnică pot fi consultate la link-ul https://goo.gl/5Eg4xa.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.