Poli AEK s-a întors acasă: Andrian Bogdan și compania speră să umple...

Poli AEK s-a întors acasă: Andrian Bogdan și compania speră să umple din nou ”Dan Păltinișanu”. Echipa lui Buia o încălzește pe ASU Poli pentru derby-ul cu UTA FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Generații diferite: Ioan Mera vs. Andrian Bogdan

Meci-eveniment mâine pe stadionul ”Dan Păltinișanu”. Druckerii au reușit să-i convoace pe majoritatea componenților lui Poli AEK, formația care umplea tribunele la Timișoara în perioada 2002-2004. Silviu Bălace și colegii săi îi vor înfrunta pe ”Băieții în ghete”, care la patru zile distanță se deplasează la Arad. Jocul are și o latură caritabilă îndreptată spre familia regretatului Călin Zanc.

”POLI – unica iubire” e spectacolul fotbalistic care și-a propus să aducă din nou timișorenii la stadion. Deși nici ”Marele oval” în sine nu mai e ce a fost, având peluza sudică închisă, publicul va avea ce vedea în teren. La inițiativa suporterilor au răspuns prezent marea majoritate a membrilor generației ”Poli AEK”: în frunte cu Romică Buia, Andrian Bogdan, Irinel Voicu sau George Șoltuz. Vechii componenți au și tricouri speciale, cu stema veche și numărul clasic purtat în Banat.

Printre primii sosiți la eveniment e moldoveanul Andrian Bogdan. Numărul 1 a gustat deja inițiativa. ”Sunt onorat și plăcut surprins că s-a făcut acest meci. Că ne strângem toată lumea. Discutăm și ne aducem aminte de lucrurile pozitive. Am mai jucat in Kazahastan, Bielorusia, Rusia, poate au fost mai mulți bani, dar niciunde nu a fost așa o atmsoferă. Aici m-am simțit foarte bine. Vin de la Chișinău, unde sunt președinte la un club de fotbal, mă mândresc că am fost la Timișoara. Sper să se adune cât mai multă lume și să demonstreze că la Timișoara se iubește fotbalul”, a declarat Bogdan.

Acesta e acum președinte la FC Zaria Bălți, grupare care a făcut o mică surpriză în turul 1 Europa League, eliminând FK Sarajevo. ”Antrenez și portarii și am un turneu: Bătălia portarilor, importat acum și în România. Mai fac și mănuși, produc mănușile mele personale. Poate le fac o surpriză și la portarii de la Poli Timișoara”, a mai spus Bogdan despre activitatea sa actuală.

Cele mai frumoase amintiri ale sale se leagă de startul acelui sezon 2002-03. ”Cum se striga pe stadion: cine e pe primul loc, victoria din Ghencea, unde venise Olăroiu.


A fost ceva fantastic în primele trei meciuri nu luasem gol, am fost convocat la națională. Panduru îi alerga n canotnamente de le săreau papucii. Stângaciu m-a invățat multe, și psihologic, căci să joci cu 40.000 de oameni e greu. Mai ales că portarul nu se mișcă mult. Când e presiune trebuie să poți să te stăpânești… Trebuie să ne amintim și de Călin Zanc. De Tata Puiu, Adi Stoicov, trebuie să ne amintim și de dânșii, e foarte important”, a conchis fostul goalkeeper.

Mai aproape de casă, olteanul stabilit pe Bega, Silviu Bălace, e și el încântat de oportunitatea de a îmbrăca din nou alb-violetul alături de foștii poliști. ”Felicit organizatorii pentru inițiativă. E un lucru deosebit. A reușit să ne readucă pe Dan Păltinișanu. Să încerce să creeze acea atmosferă. Noi, cei care ne-am lăsat și am reușit să onorăm această invitație, sperăm să mai creăm aceeași plăcere pe care le-am dat-o cu ceva ani în urmă timișorenilor. Sunt foarte bucuros că m-am întalnit azi cu o parte din foștii colegi. Cu Bogdan, Șoltuz, Dumitru, Șuli (n.r. Iulian Șuleap). Sperăm să fie spectacol”, a spus și ”Nedved”.

Pentru Silviu Bălace debutul s-a consumat chiar într-un meci cu UTA. ”Am debutat în acel 1-0 în care a marcat Oprea. Am fost pe garduri după meci alături de galerie. Bineînteles acel 4-3 cu Alba Iulia rămâne în memorie, primul meu gol în Divizia A, făcând semn cu mâna în partea dreaptă, nu la inimă, spre tribuna I, nu știam ce să fac… Chiar nu mai știu cum ne-a motivat Pandi la pauză: a zis că putem reveni și am reușit. Sunt lucruri care nu se pot șterge”, a precizat Bălace. Basarab Panduru, tehnicianul de atunci, nu va fi prezent la meci, iar cel mai probabil Poli 2002 îl va avea pe bancă pe Viorel Vișan.

ASU Poli se pregătește și de UTA

Duelul cu ”Poli 2002” ar putea fi pentru ”Politehnica 2018” exact ce trebuie înaintea deplasării la Șiria, unde marți joacă cu UTA în campionat. ”E un adversar redutabil. M-au cuprins emoțiile. Va fi un meci frumos pe teren și in tribune. Ne bucurăm că s-a ajuns să se facă lucrul acesta”, a explicat Antonio Foale, actualul ”principal” al lui ASU Poli.

”Văd acest meci ca un spectacol, mă bucur că suporterii noștri au reușit să organizeze acest joc. Sper ca publicul să vină la stadion. Cu siguranță va fi un meci reușit. Sperăm să nu ne accidentăm și să fim apți pentru meciul cu UTA”, a precizat Ioan Mera, căpitanul ”Băieților în ghete”.

Partida-eveniment Poli 2002 vs. Poli 2018 are loc mâine, de la ora 19.00, pe arena ”Dan Păltinișanu”. Organizatorii promit și alte surprize iar 10% din încasări vor merge către familia lui Călin Zanc. Intrarea generală (adică ambele tribune) costă 10 lei iar tichetele se găsesc în mai multe locații din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.