Poli AEK și Commando Viola au făcut din nou spectacol pe ”Dan...

Poli AEK și Commando Viola au făcut din nou spectacol pe ”Dan Păltinișanu”. Un singur ingredient a lipsit în meciul organizat de druckeri GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1797260760">
Foto: Virgil Simonescu

Meciul-spectacol dintre Poli AEK și ASU Politehnica s-a încheiat frățește, la egalitate, scor 3-3. Romică Buia și colegii săi de generație au jucat cu plăcere în fața ”Băieților în ghete” și și-au adus aminte de momentele speciale din ediția 2002-03 a Diviziei A. Cu peluza sud închisă, ultrașii și-au încurajat favoriții și foștii idoli din zona tribunei I alături de vechiul stindard CVUCS. Din păcate publicul larg timișorean continuă să nu fie atins de evenimentele sportive.

Celor circa două mii de bănățeni aflați pe ”El Monumental”, afectat și el de vârstă, nu se poate ca jocul Poli 2002 vs. Poli 2008 să nu le fi provocat mici nostalgii. Romeo Stancu aleargă la fel, nici Mircea Oprea parcă nu s-a schimbat iar Romică Buia calcă pe urmele lui… Maradona. Foștii jucători ai Timișoarei au petrecut cu suporterii și cu o seară înainte de meci, s-au bucurat de jocul la firul ierbii și, ca-n povești, în aceast noapte vor petrece din nou, alături de fani, căci pentru ei au jucat pe Bega.

Echipa actuală din Liga a II-a părea la început că nu știe de glumă. 1-0 în minutul 9 prin golul lui Ignea. Zâmbetele au apărut curând, după penalty-ul obținut de Plămadă în duel cu Bogdan. Sorescu a executat… previzibil. Apoi un 11 metri a fost făcut de Bilia, la poarta cealaltă, fault asupra lui Bălace. A executat Mircea Oprea, sosit direct de pe bancă: 1-1. Acesta a fost și scorul pauzei. La reluare Vasile Nicolae și Schieb duc tabela la 3-1 pentru tineri, dar show-ul nu e gata. Pe final Ciprian Prodan se achită de sarcinile ofensive iar totul se încheie fericit după reușita lui Șoltuz din assist-ul lui Șuleap, la un alt penalty, executat acum după modelul Cruyff.

”In memoriam” Călin Zanc

Echipamentele pentru generația 2002 au fost făcute special pentru acest duel, arătând izbitor cu cele clasice. Dar având și un detaliu interesant în partea dreapta ”4 Zanc”, un mesaj dedicat fostului fundaș stins în urma unui accident auto. De altfel la ora 19.21 jucătorii s-au oprit și au onorat un moment de reculegere dedicat fostului coleg. Călin Zanc ar fi fost și el cu siguranță în iarbă în seara asta dacă nu ar fi fost acel nefericit eveniment. 10% din încasările meciului vor merge în contul familiei fostului fotbalist.

Poli AEK: A. Bogdan – A. Dumitru, Șoltuz, Constantinovici, Voicu – M. Dobre, Buia (cpt.), M. Nicolae, R. Stancu – Balauru, M. Oprea. Rezerve: D. Stanciu, Stoianov – Militaru, Bătrânu, Angheluță, E. Miculescu, Șuleap, Ionilă, C. Prodan, Belciug, R. Vancea, Bălace. Antrenor: Fl. Constantinovici.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Taub – Motreanu, Krausz, Lazea, Ignea – Sorescu, Plămadă. Rezerve: Dascălu, Borbei – D. Bot, V. Nicolae, Giuricici, Ghinescu, Schieb, Gașpar, D. Radu, M. Ursu, Crișanov. Antrenor: Toni Foale.

Romică Buia, în formă: ”E ceva unic în țară”

Romulus Buia, ca în vremurile bune, a fost ”creierul” de la mijloc în sus al generației 2002. ”E o acțiune foarte frumoasă, nu știu dacă nu e o acțiune unică în țară: să chemi o echipă pe care ai susținut-o, după atâta vreme și fim alături de ei. Le mulțumim, au dovedit că sunt unici în țară. Cu mulți dintre colegi nu m-am văzut de când am plecat de la Poli AEK. În rest cu unii prin București, Timișoara. Păcat că nu au venit antrenorii, de aia a fost și scorul ăsta în teren. Pe vremuri jucam 11 în teren plus galeria, al 12-lea. Azi au fost și 12 pe teren și al 13-lea galeria. Nu ne bătea Panduru, dar jucam mai bine, sau ne făcea cântarul înainte… Acum când înaintezi în vârstă poarta se face mai mică, e mai greu”, a declarat ”Figo”.

”Am o singură obiecție, la al treilea penalty, nu prea a fost, simulare, în rest sunt mulțumit de arbitraj, și de echipa noastră și de echipa lor… Mă bucur că am reușit cu ocazia asta să mai forțăm și copiii. Viitorul echipei. Într-un final a ieșit bine. Adversarii s-au mișcat bine, au dat dovadă că au jucat fotbal și au făcut-o la un nivel înalt”, a spus Antonio Foale, antrenorul ”Băieților în ghete”.

Fanii au putut achiziționa cu această ocazie și diverse materiale care marchează ineditul eveniment. Iar după cum se vede mai jos fanii alb-violeți s-au încălzit și pentru duelul de la Șiria, cu UTA. Jucătorii lui Poli AEK au sărbători finalul tot la modul clasic, unii dintre ei cu plonjoane pe gazon.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.