Oficialii lui ASU Politehnica au resimțit din plin disprețul conducătorilor de la...

Oficialii lui ASU Politehnica au resimțit din plin disprețul conducătorilor de la UTA. Zoltan Feher: ”A fost un haos total”

0
DISTRIBUIȚI

Nu doar suporterii bănățenilor au fost supuși unui tratament impropriu ieri. O parte din staff-ul și conducerea lui ASU Politehnica au trăit momente uluitoare înaintea startului partidei cu UTA. Team-managerul alb-violeților, Zoltan Feher, a povestit într-un interviu pentru druckeria.ro amănuntele care prevesteau dezastrul organizatoric de la Șiria. Prezența suporterilor (de orice culoare) la stadion a fost ultima problemă a gazdelor.

Zoltan Feher, care face parte din proiectul ASU Poli încă de la (re)startul său din 2012, a povestit cu lux de amănunte modul în care echipa alb-violetă a fost tratată, în calitate de oaspete, la arena din Șiria, cât și alte nereguli grave. Încă de la ora 14.00 delegația vizitatorilor a întâmpina probleme. ”Ca de obicei, noi, cei din staff, plecăm mai repede spre stadion, cu echipamentul și cu toate materialele necesare. E vorba de mine, de Ciprian Freanț, Flavius Muntean și maseurul Pavel Hanciuc. Am fost întâmpinați la intrarea în stadion de vreo zece paznici. M-am identificat cu ID-ul de la Federație, le-am spus cine sunt, de ce am venit mai repede. Mi-au răspuns că nu ne lasă să intrăm. Le-am spus că nu au cum să ne interzică accesul, pentru că suntem membri ai staff-ului, fapt dovedit și de ID-uri. Ne-au spus că putem să fim cine vrem, că oricum vom intra doar dacă vor ei, moment în care unul dintre paznici mi-a și pus mâna pe tricou, la baza gâtului. Am spus că nu e cazul să începem așa, și oricum vom intra, pentru că avem acest drept, de a pregăti vestiarul până la sosirea echipei… La ora 14:00. Până la urmă am intrat, dar i-a oprit apoi pe cei care se aflau în spatele meu, într-o mașină a clubului, în care erau Flavius Muntean și maseurul. Nu știu care au fost discuțiile, dar apoi au intrat și ei”, a declarat Zoltan Feher pentru druckeria.ro.

”Ne-a întâmpinat delegatul UTA-ei, Claudiu Drăgan. Au început apoi să sosească arbitri, dar la un moment dat chiar m-am mirat, pentru că era trecut de ora 15:00 și nu ajunsese observatorul de joc, Viorel Lolea. A apărut și dânsul într-un târziu. I-am povestit ce s-a întâmplat până atunci și am rămas surprins să aud că a fost și dânsul reținut la primul filtru, pe strada principală. L-a oprit circa 20-25 de minute Poliția Locală, care i-a și adresat injurii și a putut pleca mai departe abia după ce a contactat pe cineva din staff-ul UTA-ei (…) Domnul Lolea a făcut o introducere în care a relatat toate cele întâmplate până atunci și le-a spus gazdelor că dacă el, în calitate de oficial, a avut parte de un astfel de tratament, nici nu vrea să se gândească la ce vor păți suporterii celor două echipe. De asemenea, le-a adus la cunoștință celor de la UTA că, în calitate de organizatori, sunt responsabili de tot ceea ce se petrece atât în stadion, cât și în perimetrul din jurul stadionului”, a mai spus Feher.

Dispreț pentru suporteri

Ședința tehnică a continuat cu alte momente uluitoare, după ce gazdele au cerut ca Sebastian Novovic și Cristian Brâncovan să iasă afară, cei doi supunându-se doleanței. ”Au început discuțiile legate de organizare, reprezentantul Jandarmilor i-a spus domnului observator Lolea că e o situație specială și că din nou ar vrea să întrebe dacă se poate permite accesul spectatorilor care au bilet în incinta stadionului. Moment în care delegatul UTA-ei, Claudiu Drăgan, a fost foarte vehement și a spus că nu vor intra pe stadion, că vor rămâne afară. Am intervenit și am întrebat ce se întâmplă cu alți suporteri timișoreni, care au bilet și care, poate, nu au venit organizat cu galeria.


Mi-a spus că nu vor intra nici ei, că nu e problema lor și că din punctul lor de vedere, niciun suporter timișorean nu va intra la meci … Eu le-am explicat tuturor celor prezenți că, din punctul meu de vedere, clubul UTA a comis mai multe greșeli organizatorice. Vorbesc pe regulament. Au greșit în primul rând cu acel comunicat pe care l-au lansat pe site, cu o zi înainte, în care au indus în eroare opinia publică și inclusiv pe proprii suporteri. Au menționat acolo că suporterii timișoreni vor intra pe stadion doar în număr de 70, adică 5% din capacitate. Iar în ROAF (n.r. Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice) se precizează foarte clar că e vorba de minimum 5%, nu doar 5%”, a adăugat Zoli Feher. După cum am arătat Codru Grădinariu a dovedit că nu știe regulamentul sau încerca să manipuleze fanii ”Bătrânei Doamne”.

”(…) Mi-a lăsat un gust amar și domnul Alexandru Meszar, care a intrat la un moment dat în sala în care se ținea ședința tehnică, iar toți cei de acolo ne manifestam regretul că echipele nu sunt încurajate de galerii. Acest domn ne-a spus că nu are rost să vorbim atât despre suporteri, că e un subiect închis. „Să stea afară și unii, și alții. Noi ne uităm la ăștia 11 cum joacă, iar restul să-și vadă de treabă”, ar fi spus președintele ”Bătrânei Doamne”, conform lui Zoli Feher. De altfel e cunoscut faptul că actualii conducători sunt contestați și nu doar de către partea ”dură” a galeriei de pe Mureș.

Codru Grădinariu, în spatele zvonului numit ”bilete false”

”Problema e că acest domn, pe toată durata zilei de ieri, a încercat să imprime ideea atât observatorilor, arbitrilor, cât și reprezentanților media că biletele cumpărate de suporterii timișoreni ar fi false. I-am explicat că nu se pune problema de așa ceva, i-am explicat și de acel articol legat de cei 5%, și ne tot spunea că, din punct de vedere organizatoric, nu pot asigura măsuri de securitate. Probabil că ar fi putut, dacă înainte și în timpul meciului nu se plimba cu șapte „gorile” după el în toate zonele stadionului. Acest manager general mi-a lăsat un gust amar…”, a precizat Feher.

”Scuipături, monede aruncate către jucători și antrenori”

Un alt aspect care arată organizarea defectuoasă a jocului e locația în care au fost plasați conducătorii lui ASU Poli. Chiar în inima celei mai aglomerate tribune, asta în timp ce președintele Alexandru Meszar și alte persoane din anturajul UTA-ei ocupat locuri în mini-tribuna care ar fi trebuit dedicată presei. Delegația polistă a trebuit curând să se mute în partea opusă a arenei, lângă conjudețenii de la CSM Lugoj, veniți să vadă meciul. ”După care acest manager general ne-a spus că totul a fost din cauza oficialilor noștri, deoarece unul dintre ei, inconștient fiind, a venit cu fularul și tricoul lui Poli pe el. Codru Grădinariu să nu uite că, la meciul tur, atât el, cât și ceilalți oficiali ai UTA-ei, au fost frumos poziționați în tribuna oficială de pe „Dan Păltinișanu”, deși au venit și ei cu fulare alb-roșii la gât. Un lucru firesc, până la urmă… Nu se poate să-i arunci pe oficialii oaspeților în mijlocul tribunei. Nu aveau cum să aibă siguranță sau protecție acolo. Era imposibil”, a mai precizat Feher.

”Scuipături, monede aruncate către jucători și antrenori de către cei care se aflau în tribuna de deasupra băncilor… Nu s-a făcut niciun anunț, nu s-a luat nicio măsură. Observatorul însă știu că a notat în raport. Mai mult, în permanență, în timpul meciului, se plimba prin fața băncilor Codru Grădinariu, de parcă era la el acasă. El nici nu era trecut în raportul de joc, dar se plimba în voie în zona băncilor de rezerve. Lângă banca noastră de rezervă mai erau câteva persoane, probabil localnici, care stăteau chiar lângă noi. A fost un haos total. Le-am și spus că marea problemă e că nu și-au asumat greșelile organizatorice. Pornind de la modul de vânzare al biletelor, care anul trecut, dacă țin minte, s-au vândut pe bază de buletin. Codru Grădinariu tot insista că faptul că biletele sunt false”, a conchis Feher.

În același interviu Zoltan Feher își arată convingerea că dacă echipa rămânea pe teren ar fi învins până la final în ceea ce trebuia să fie ”Derby-ul Vestului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.