Cristian Todea, antrenorul lui UTA, surprinde înaintea derby-ului cu ASU Poli: ”Pe...

Cristian Todea, antrenorul lui UTA, surprinde înaintea derby-ului cu ASU Poli: ”Pe hârtie ei pornesc favoriți”. Ce elemente crede că vor echilibra balanța

0
DISTRIBUIȚI

Discuțiile despre tactici și duelul efectiv din teren au căzut în planul secund înaintea Derby-ului Vestului pe fondul scandalului biletelor. Totuși, Cristian Todea, tehnicianul UTA-ei, a făcut câteva afirmații interesante pe marginea duelului cu ASU Politehnica. Antrenorul gazdelor crede că timișorenii au prima șansă, dar e convins de asemenea că la Șiria valorile se vor nivela.

”E un meci la fel de important ca celelalte având în vedere poziția noastră în clasament, nu suntem salvați de grijile retrogradării. Orice punct e important, dar emoțional și mental jocul are o încărcătură superioară celorlaltor partide. Acest joc a fost simțit și trăit cu intensitate în Arad. Probabil că în ultimul timp a mai scăzut din cauza evoluțiilor celor două echipe… Ne dorim să facem un meci bun și să le dăm o satisfacție suporterilor care vor veni să vadă această partidă… Sportiv pot să spun că de trei ani e prima dată când Poli se află în fața noastră. Anul trecut a fost mai bun pentru noi. Ei au început returul cu gândul să prindă locul 3, ei mai sperau la barajul de promovare. Din păcate ambele echipe au eșuat în obiectivul lor, sau în mini-obiectivul propus”, a declarat Cristian Todea, ”principalul” lui UTA.

”Tot timpul un meci cu Poli ne motivează suplimentar, spre deosebire de unul cu Snagovul, de exemplu, mental jucătorii vor fi pregătiți. E un prilej ca pentru noi toți cei implicați să spălăm din imaginea asta a meciurilor slabe făcute în acest an competițional. Poate fi un derby nu la nivelul celor cu care am fost obșinuiți, mai ales pentru cei care am jucat cu zece mii la Arad sau poate 30.000 de oameni la Timișoara, și erau meciurile cele mai așteptate, probabil s-a pierdut puțin din acest spirit, dar am avut acum prilejul să vedem Steaua – Rapid, tot așa, nici acolo nu e situația clară și s-a văzut impactul. Totul a plecat de la stadionul la care s-a jucat.


Ceea ce aici la Arad și la Timișoara nu s-a reușit în ultimul timp. Faptul că jucăm la Șiria poate fi un impediment, cu tot respectul pentru oamenii de aici. Dar una e când jucăm la Șiria, altfel va fi cu siguranță când vom juca pe viitoarea arenă la Arad… La aceste meciuri se trece peste orice, oboseală, arbitraj, alte lucruri care apar la un astfel de joc”, a mai spus Todea.

Antrenorul care a simțit din plin ca jucător duelurile Arad-Timișoara a evidențiat calitățile alb-violeților. ”Sunt o echipă omogenă, care are jucători de calitate de la mijloc în sus, are și jucători cu experiență în apărare. E o echipă bună de Liga a II-a, care poate să pună probleme oricărei echipe din campionat… Cu siguranță pe hârtie ei pornesc favoriți, dar jucăm la noi acasă, vom avea mai mulți spectatori, o mobilizare și o dorință mai bună. Pentru noi punctele sunt mai importante ca pentru ei. O victorie, în mare parte, ne ajută să gestionăm restul meciurilor. Cu siguranță și pentru ei ar fi o plăcere să ne bată. E o motivație și pentru ei”, a conchis Todea.

Ionuț Tănase și Răzvan Petra sunt absențe sigure în tabăra gazdă. Cei doi jucători sunt suspendați, în timp ce Markovic e incert după o accidentare ușoară suferită în runda precedentă, în care UTA a remizat cu Pandurii, în deplasare, scor 1-1.

Antonio Foale: ”Putem obține cele trei puncte”

”Băieții în ghete” abordează jocul de la Șiria ca pe cel mai important duel al primăverii, în condițiile în care lupta pentru locul 3 a fost practic abandonată. ”Dacă astea sunt condițiile în care trebuie să jucăm trebuie să ne adaptăm pe orice teren. E un meci greu, echipa adversă are jucători tineri, care vor să demonstreze, să promoveze. E o echipă cu tradiție, ca și noi, jocurile acestea sunt întotdeauna mai speciale, dar eu sunt încrezător. Băieții s-au pregătit bine și putem obține cele trei puncte”, a declarat Antonio Foale, ”principalul” lui ASU Poli.

”E un jucător în formă, care marchează, o să luăm măsuri pentru fiecare…”, a mai spus Foale cu referire la Darius Buia, mijlocașul lui UTA și fiul fostului ”decar” polist Romică Buia. ”Domnul Popa știu că e director tehnic, nu știu dacă ne poate surprinde, cu experiența lui poate”, a mai precizat antrenorul timișorenilor despre experimentatul tehnician care face parte din stafful gazdelor.

”Băieții în ghete” au mai acuzat mici probleme medicale în ultima săptămână, dar e de așteptat ca toți să fie apți pentru duelul de mâine. Jucătorii lui ASU Poli intră azi în regim de cantonament la COȘ (Casa Oamenilor de Știință). Partida UTA Arad- ASU Politehnica Timișoara se dispută mâine, de la ora 17.00 (Digi), pe arena ”Otto Grefner”, din Șiria. Meciul contează pentru runda 31 (intermediară) a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.