Poziția oficială a clubului ASU Politehnica după părăsirea terenului la Șiria: ”O...

Poziția oficială a clubului ASU Politehnica după părăsirea terenului la Șiria: ”O decizie grea”. Ionuț Popa a văzut un ”scenariu”

0
DISTRIBUIȚI

Meciul UTAASU Politehnica nu a fost dus la bun sfârșit. Oaspeții s-au retras de pe teren după o oră de joc, în semn de protest pentru faptul că suporterii lor au rămas ”sechestrați” la periferia Șiriei deși aveau bilete la meci. Oficialii clubului au explicat decizia, una grea, mai ales că aceasta va aduce mai mult ca sigur mai multe repercusiuni.

Jucătorii lui ASU Poli au protestat și la începutul meciului, startul partidei fiind întârziat cu circa șapte minute. În repriza secundă, după ce fanii au avut și de suferit încercând să scape din ”țarcul” instalat de jandarmi, jucătorii au fost chemați la marginea terenulu iar arbitrul a indicat trei minute, care, o dată expirate au dus la suspendarea jocului. Dar UTA va câștiga mai mult ca sigur la masa verde.

”O decizie grea, dar care arată cât de mult ne respectăm suporterii și cât de mult înseamnă ei pentru noi.


Asta chiar dacă, pe moment, băieții nu au dorit să părăsească terenul, le-am explicat despre ce e vorba, au înțeles și suntem cu toții solidari. Ceea ce s-a întâmplat azi aici e revoltător și nu face deloc bine fotbalului românesc. În primul rând, suporterii noștri și-au cumpărat bilete din locurile oficiale de vânzare ale celor de la UTA și nu au fost lăsați să intre pe stadion. Din câte am înțeles de la ei, au fost incidente în zona în care au fost cantonați. Nu a fost o decizie pe care am luat-o de unul singur, ci după discuții cu absolut tot ce înseamnă conducerea clubului Politehnica Timișoara. Noi am înștiințat clubul UTA încă de sâmbătă că suntem în posesia a 350 de bilete, iar dacă se dorea, cu siguranță se putea organiza. în tribuna în care am fost trimiși noi, conducerea clubului Politehnica, trei sferturi dintre locuri au fost libere. Mi-am făcut datoria și i-am anunțat pe cei implicați ce înseamnă o asemenea hotărâre. Pe lângă 0-3 la masa verde, ni se vor lua 3 puncte și vom primi o amendă disciplinară”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Poli.

Directorul tehnic al arădenilor, care de fapt și-a condus precum un ”principal” echipa a văzut o conspirație în gestul bănățenilor de a se conforma doleanțelor fanilor. „Azi am vorbit cu cineva, nu vreau să dau nume, şi mi-a spus că a venit dispoziţie de la rector! Dacă ăştia conduc fotbalul… Fotbalul e într-o degradare permanentă”, a spus Ionuț Popa pentru Digisport.

De subliniat însă că și ultrașii arădeni s-au raliat cu cei timișoreni și au refuzat să intre în spațiul destinat lor, respectiv una din peluzele arenei ”Otto Grefner”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.