Autostrada din vestul țării care se termină în câmp. De ce nu...

Autostrada din vestul țării care se termină în câmp. De ce nu va fi realizată prea curând secțiunea cu tunelurile pentru urși FOTO VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-913773672">

Imagini spectaculoase, realizate din aer, cu secțiunea D a lotului 2 din Autostrada A1 Lugoj – Deva au fost făcute publice de Asociația Pro Infrastructură. Potrivit reprezentanților ONG-ului, acest sector de aproximativ patru kilometri este într-un stadiu de execuție foarte avansat, constructor fiind Salini-Impregilo. Însă, secțiunea D nu poate fi finalizată din cauza unor stâlpi de curent nerelocați la mai bine de patru ani de la debutul lucrărilor. Mai mult decât atât, chiar dacă cei patru kilometri vor fi finalizați, nu se va putea circula pe ei, pentru că acest tronson se termină în câmp.

“De ce nu s-au relocat acei stâlpi nici până în prezent? Deoarece o parte din ei se află pe segmentul următor, secțiunea E, tronson pe care CNAIR nu l-a predat niciodată constructorului. Mai mult, această bucată a fost scoasă din contract prin „încetare parțială” în anul 2017. Chiar dacă se va găsi o soluție pentru finalizarea și recepționarea acestor 4 km între nod Margina și DC100 în următoarele luni, nu îi vom putea folosi. Acest tronson va fi o altă autostradă-muzeu deoarece se termină în câmp. Legătura cu lotul vecin se realizează prin secțiunea E (aproximativ 9 km) care nici până astăzi nu a fost scoasă la licitație, deși oficialii CNAIR au promis că vor face acest lucru în repetate rânduri: în cursul anului 2017, apoi februarie 2018, apoi martie. Desigur, au fost doar promisiuni și minciuni și probabil nu vom avea o licitație lansată în viitorul apropiat”, a scris Asociația Pro Infrastructură, pe Facebook.

Reprezentanții ONG-ului care monitorizează proiectele de infrastructură spun că CNAIR a cerut constructorului Salini-Impregilo să facă un proiect tehnic pentru secțiunea E, care conține vestitele tuneluri „pentru urși”. Antreprenorul general s-a conformat, însă CNAIR nu a achitat costurile și ulterior a reziliat contractul fără să efectueze această plată.

“În acest moment, CNAIR nu dispune de un proiect tehnic pe baza căruia să poată licita secțiunea E, iar tăcerea pe care o abordează la solicitările de informații în acest sens ne face să fim rezervați cu privire la o potențială relicitare rapidă. Așadar, cei 4 km de autostradă finalizați vor rămâne închiși circulației mult timp, minim 5 ani, până când se va construi segmentul de 9 km dintre DC100 și Holdea care conține tunelurile. În tot acest timp, șoferii vor circula pe drumul național paralel îngust, virajat, aglomerat, plin de gropi și extrem de periculos: aproximativ 15 km pe DN68A între nod Margina și descărcarea Holdea”, transmite Asociația Pro Infrastructură.

Foto/Video: Asociația Pro Infrastructură

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.