BC SCM Timișoara a pierdut pe final pe terenul Stelei. BC Timba...

BC SCM Timișoara a pierdut pe final pe terenul Stelei. BC Timba își consolidează locul 9 la Iași cu 117 puncte marcate

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Un nou meci de care pe care între BC SCM Timișoara și Steaua în acest sezon. De această dată însă bucureștenii au ieșit învingători în sala ”Mihai Viteazul” din Capitală, scor 84-81. În schimb, astăzi a fost o zi mai fericită pentru BC Timba, care s-a impus la Iași cu un scor mare.

Primul sfert a fost câștigat de gazde cu 21-16. CSM Steaua părea să se distanțeze în câștigătoare după a doua pătrime, în urma căreia avea avantaj de 14 puncte la pauză (45-31). Până la finele celui de-al treilea sfert însă lucrurile s-au schimbat pe tabelă. ”Leii” au revenit și au trecut în avantaj în urma ”and one”-ului reușit de Diaz. Cele zece minute finale s-au reluat de la 59-57 pentru bănățeni. Aceștia au ajuns chiar la +7 în urma triței lui Komatina. Execuții stăpânite însă excelent de Jeremic, acesta și-a exasperat adversarii de la distanță în continuare. Cu toate acestea bucureștenii au ținut aproape. Cu un minut și 43 de secunde înainte de final Runkauskas a egalat la 77-77.


Apoi Steaua preia conducerea și Taylor își duce echipa la +3 când mai erau 18 secunde din meci. BCT-ul ratează însă ultimele acțiuni și steliștii se distanțează decisiv la +5 înaintea coșului lui Popa Calotă, lăsat liber să înscrie.

Adrian Diaz a fost coșgheter azi, cu 26 de puncte marcate pentru ”lei”. Ceilalți realizatori ai oaspeților au fost: Drăgușin 4 puncte, Tohătan 3, Jeremic 15, Komatina 10, Burdgess 3, Popa Calotă 7, Gheorghe 2, Mijajlovic 8 și Stevanovic 3. Pentru Steaua Brandon Taylor a marcat 25 de puncte.

BC SCM Timișoara rămâne pe locul 5 și are următorul meci în grupa 1-6, acasă, miercuri, de la ora 19.30, cu Sibiu. În timp ce ultimul joc va fi tot pe teren propriu, peste o săptămână, cu BCMU FC Argeș Pitești.

BC Timba a învins-o din nou pe Poli Iași

”Urșii” și-au încheiat seria nefastă din grupa 7-12 cu o victorie în Moldova. Timba a făcut scor cu Politehnica Iași, scor 117-82. Deși după primul sfert scorul era egal: 26-26, treptat românii din echipa gazdă au început să cedeze. La pauză scorul era încă strâns (50-53). În cele din urmă oaspeții au profitat în sfertul 3 de neajunsurile din tabăra gazdă și s-a distanțat la +20 înaintea ultimei pătrimi: 67-87. Pe final Poli nu a mai putut opune prea multă forță.

Chiar dacă a cedat la scor, singurul străin de la Poli Iași, americanul Jalen Jackson a fost coșgheterul întâlnirii, cu 27 de puncte. De partea cealaltă, pentru BC Timba au punctat toți jucătorii de pe ”foaie”: Rotariu (13 puncte), Medgyesy (8), Lazăr (18), Balmuș (7), Pierce (16), Boloni (2), Reljic (8), Kandic (26), Dumic (3) și Ostojic (16).

Prin acest rezultat galben-negrii își asigură poziția a noua în clasamentul general al LNBM cu două partide rămase de disputat. Miercuri, de la ora 16.30, Timba primește replica Craiovei în ”Olimpia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.