BC SCM Timișoara, succes la Pitești în grupa 1-6. Timba a oferit...

BC SCM Timișoara, succes la Pitești în grupa 1-6. Timba a oferit în schimb o surpriză negativă pe terenul lui Dinamo

0
DISTRIBUIȚI
BC SCM Timișoara. Foto: arhivă

BC SCM Timișoara s-a impus în a cincea rundă din cadrul grupei 1-6 a Ligii Naționale. ”Leii” au învins-o în deplasare pe BCMU Argeș Pitești, scor 84-79. Pentru cealaltă grupare de pe Bega nu a fost o zi fastă, Timba a pierdut la București cu ultima clasată.

18-16 a fost scorul primului sfert, în favoarea gazdelor. În a doua pătrime timișorenii au revenit pe tabelă și au condus cu 42-39 la pauză. Bănățenii au ajuns la +17 în sfertul 3, dar argeșenii au recuperat rapid ecartul. Pe final avantajul lui BC SCM era unul fragil, dar Jeremic a lămurit practic lucrurile când mai erau doar câteva secunde din meci.

Cu acest succes BCT-ul se distanțează de Pitești, locul 6, și se poziționează în zona locurilor 4-5 în funcție de rezultatul din această seară dintre Oradea și Steaua.


A doua victorie în această fază a competiției îi duce pe ”lei” la cota 44 de puncte din 27 de partide. În următoarea etapă elevii lui Tudor Costescu joacă la Oradea, sâmbătă, de la ora 17.30.

BC Timba, eșec cu ”laterna”

”Urșii” au surprins negativ astăzi prin eșecul de pe terenul lui Dinamo, grupare care avea un singur succes înaintea acestui meci, cu retrasa Mureșul. Mai mult, bucureștenii sunt o echipă care se bazează doar pe jucători români. Asta nu i-a oprit să-și adjudece întâlnirea cu scorul de 85-82, după un final tensionat.

Primul sfert a fost câștigat de gazde cu 27-22. La pauză Dinamo avea +3 (45-42) iar în sfertul 3 Timba părea pe drumul cel bun după ce reușise să treacă în avantaj și să intre în ultima pătrime a întâlniri cu cinci puncte pe plus, scor 61-66. Gazdele au revenit chiar de la -7 și au ajuns la +4 în ultimele cinci secunde.

Cornel Cioacătă a fost coșgheterul întâlnirii, cu 32 de puncte pentru Dinamo. De partea cealaltă, Timba i-a avut ca marcatori pe Damjan Kandic (23 de puncte), Medgyesy (12), Lazăr (12), Reljic (12), Ostojic (9), Dumic (7), Pierce (4) și Balmuș (3). Echipa pregătită de Dan Ionescu are 33 de puncte din 26 de jocuri și ocupă locul 9 în grupa 7-12. ”Urșii” vor sta în runda următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.