BC SCM Timișoara trece în avantaj în duelurile cu Steaua. ”Leii” au...

BC SCM Timișoara trece în avantaj în duelurile cu Steaua. ”Leii” au obținut primul succes în grupa 1-6 fără un om important

0
DISTRIBUIȚI

”Leii din Banat” și-au încheiat seria nefastă din campionat. BC SCM Timișoara a învins-o pe CSM Steaua București, scor 78-66, la capătul unui duel strâns aproape până în ultimul minut. Oaspeții au avut +8 pe tabelă în sfertul 2 dar bănățenii au remontat dezavantajul chiar dacă nu au contat astăzi deloc pe Octavian Popa Calotă.

BCT-ul a avut un început dificil de meci în ”Constantin Jude” cu Steaua. Primul sfert a fost acontat de roș-albaștri cu 22-17, oaspeții și-au mărit ecartul în debutul sfertului 2, dar înainte de pauză balanța s-a înclinat mai mult în favoarea alb-violeților. A fost rândul acestora să ”sprinteze” în a treia parte a întâlnirii. Bănățenii au ajuns la +9 avantaj cu care au început și ultima pătrime. Emoțiile nu se risipiseră căci amfitrionii au colectat rapid faulturi în debutul sfertului final și au traversat de asemenea o perioadă de secetă.


Aproape patru minute și jumătate defensiva lui Baciu și compania a fost de netrecut. Dar chiar și așa steliștii nu au reușit să refacă diferența. Jeremic a fost din nou inspirat de la distanță iar Burdgess ”exact” la ”libere” astfel că finalul a fost la discreția BCT-ului.

Acest succes înseamnă pentru BC SCM Timișoara egalarea la puncte a adversarei de azi, care ocupă locul 4 grație coșaverajului superior, în meciurile directe bănățenii au deocamdată avantaj. În sezonul regulat ”leii” s-au impus în ambele dispute.

Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator al ”leilor” și al jocului, cu 20 de puncte. Pentru gazde au mai înscris: Drăgușin (5 puncte), Tohătan (3), Komatina (10), Burdgess (14 plus 11 recuperări), T. Gheorghe (5), Mijajlovic (9), Diaz (6), Stevanovic (6). Pentru Steaua CSM Randall Falker a fost principalul realizator, cu 16 puncte.

”Aveam nevoie de victoria asta. A fost una foarte muncită, cred că meciul nu a avut cea mai bună calitate, dar cu siguranță a avut dorință și îndârjire. Programul își spune cuvântul, ne-a lipsit un jucător la rotație, astăzi nu s-a simțit. Popa Calotă sperăm să revină la meciul cu Sibiu, era accidentat de la meciul cu Oradea, o contuzie musculară care s-a agravat la Cluj… Au fost acele momente din sfertul 1 și începutul sfertului 2, dar băieții și-au revenit și am reușit să recuperăm diferența. Mă bucur pentru Stevanovic, e un jucător tânăr, trebuie să fim răbdători. Adaptarea e foarte grea în aceste meciuri o dată la trei zile, dar se pare că de la meci la meci joacă mai bine. O să avem practic 11 jucători cu care putem juca în orice moment”, a declarat Tudor Costescu.

Vineri, la ora 18, BC SCM Timișoara joacă pe terenul Sibiului, grupare învinsă clar la Oradea azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.