BC SCM Timișoara, la prima victorie în fața lui U-BT Cluj în...

BC SCM Timișoara, la prima victorie în fața lui U-BT Cluj în acest sezon. BC Timba, încă un eșec în grupa 7-12 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_317172" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Foto: Virgil Simonescu

BC SCM Timișoara și-a mai echilibrat recordul din zona locurilor 1-6 după o victorie importantă în fața campioanei U-BT Cluj-Napoca. Al treilea succes în a doua parte a sezonului a venit la un scor strâns în fața ardelenilor, scor 83-79.

Lucrurile arătau bine încă din start pentru gazdele alb-violete, care și-au adjudecat primul sfert cu 22-12. ”Leii” și-au mărit ecartul la +13 după sfertul 2. Clujul nu a cedat însă și în sfertul 3 a început să recupereze puncte importante. Apropiindu-se la doar trei puncte după reușitele lui Lapornik de la ”libere” (56-53). Ultima pătrime s-a reluat tot de la o diferență de trei puncte în favoarea lui BC SCM Timișoara. Pe finalul întâlnirii oaspeții s-au apropiat și mai mult pe tabelă. Cu un minut și 23 de secunde rămase pe ceas Watson reușește să egaleze la 75-75. Replica a venit rapid de la Popa Calotă și din acest moment BCT-ul a rămas la conducere până la final.

Cel mai bun marcator al ”leilor” astăzi a fost Adrian Diaz, autor a 20 de puncte, care a realizat și un double double prin cele zece recuperări realizate. Ceilalți realizatori ai gazdelor au fost: Jeremic (16 puncte), Popa Calotă (15), Mijajlovic (10), Burdgess (8), Komatina (8), Stevanovic (3), Tohătan (2) și Drăgușin (1). De partea cealaltă Miha Lapornik a fost coșgheterul lui U-BT și al partidei alături de timișoreanul Diaz, tot cu 20 de puncte pe tabelă.

Sâmbătă, de la ora 18.00, BC SCM Timișoara (locul 5) are un nou meci în grupa 1-6, de această dată cu Steaua, la București.

BC Timba, înfrântă de Phoenix

”Urșii” au suferit în schimb un nou eșec în duelurile din zona inferioară. BC Timba a ajuns la cinci eșecuri din șapte partide în grupa 7-12 după 63-82 pe teren propriu cu Phoenix Galați. Meciul a fost dominat e la un capăt la altul de moldoveni. William Artion, de la oaspeți, a fost și coșgheterul întâlnirii, cu 19 puncte. Pentru galben-negrii au punctat: Dumic (13 puncte), Kandic (11), Reljic (11), Medgyesy (9), Pierce (7), Ostojic (6), Lazăr (4) și Rotariu (2).

Următorul joc al Timbei (locul 9) va fi sâmbătă, de la ora 18.00, pe terenul Politehnicii Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.