BC Timba scapă de emoțiile finalului de sezon prin victoria cu Poli...

BC Timba scapă de emoțiile finalului de sezon prin victoria cu Poli Iași. Dan Ionescu surprinde: ”Nu-mi pare rău de nicio echipă”, plus o ”subtilitate” la adresa BCT-ului

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieși

BC Timba Timișoara a scăpat intr-o bună măsură de eventualele emoții ale finalului de sezon prin victoria de astăzi cu Politehnica Iași, scor 91-74. În ciuda scorului final moldovenii, aflați în impas financiar, au condus până în ultimul sfert al partidei.

”Urșii” nu au avut un joc așa de ușor cum arată tabela. Cel puțin în ceea ce privește prima parte a întâlnirii, când oaspeții au condus. Primul sfert a fost câștigat cu 27-20 de Poli. La pauză tabela era favorabiltă tot moldovenilor, chiar mai clar: 37-49. Același lucru spunea scorul și înaintea ultimei ”pătrimi”, dar de această dată Timba era la doar două posesii distanță (66-70). În ultimul sfert bănățenii au trecut în avantaj când mai erau opt minute, prin reușita lui Lazăr, și din acel moment s-au tot distanțat până la final. Clar e că oaspeții au probleme, câțiva jucători mai tineri purtând și maiouri ale jucătorilor străini plecați.

Acest scor le asigură galben-negrilor un avans de două puncte față de echipa din Iași, trupă care are și un joc mai mult.


Vineri, de la ora 18, Timba joacă pe terenul Craiovei, tot în faza 6-12.

Cel mai bun marcator al partidei a fost ”ursul” Damjan Kandic, autor a 26 de puncte. Ceilalți marcatori ai Timbei au fost: Reljic (19 puncte), Lazăr (16), Dumic (13), Medgyesi (6), Ostojic (6) și Balmuș (5). De partea cealaltă principalul realizator al Iașiului a fost Constantin Amarghioalei, care a și-a trecut in cont 16 puncte, dar și 11 recuperări.

Ionescu, acid: ”Unele și-au schimbat doar numele”

Antrenorul lui BC Timba era mulțumit că elevii săi au câștigat din nou cu o echipă din zona inferioară. Dan Ionescu a și surprins puțin. Tehnicianului gazdelor nu-i pare rău de echipele care se retrag. De asemenea acesta a trimis săgeți evidente către BC SCM Timișoara.

”Dacă au probleme financiare nu inseamnă că nu pot să presteze un joc bun, așa cum au făcut astăzi… Eu rămân consecvent declarațiilor făcute, important era să câștigăm impotriva echipelor din zona noastră. Locul 9 e o răsplată a muncii noastre, faptul că ulterior Mureșul s-a desființat și Iașiul are probleme financiare nu mai e treaba noastră. Am tot văzut declarații că: ce rău imi pare că s-a desființat Mureșul… Nu. Mie nu-mi pare rău de nici o echipă. Că dacă mi-ar părea rău ar trebui să mă desolaridarizez de antrenorii și jucătorii acelor echipe și care nu au fost plătiți. Până la urmă aceste echipe au luat bani publici și au făcut datorii. Măcar Mureșul a avut decența să se retragă și să ia totul de la zero. Alte echipe, nu vreau să dau nume, și-au schimbat doar numele, au păstrat palmaresul, au uitat de datorii, lucrurile să fie clare”, a delarat Dan Ionescu.

”E greu să fii la zi, atâta timp cât noi ne chinuim și supraviețuim cu un buget 100% privat. Nu știu dacă mai este o echipă in țară in această situație”, a precizat ”principalul” cu referire la situația propriei echipe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.