Președintele CJ Timiș, despre atacurile la adresa Simonei Neumann: ”Sunt lupte pentru...

Președintele CJ Timiș, despre atacurile la adresa Simonei Neumann: ”Sunt lupte pentru a prelua asociația”

0
DISTRIBUIȚI

Viitorul Timișoarei în perspectiva anului 2021, când va fi Capitală Culturală Europeană, a reprezentat una dintre prioritățile președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, care a avut o întâlnire la București cu premierul Viorica Dăncilă.

„Am susținut vehement numirea ca secretar de stat în Ministerul Culturii a lui Ion Ardeal Ieremia, fiind din partea PSD Timiș. Am solicitat premierului Dăncilă sprijin pentru a susține proiectele privind titlul de capitală culturală europeană, dar Guvernul României nu va da un cec în alb asociației. Va trebui să depunem proiecte”, a spus Dobra, aflat în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Asociația condusă de Simona Neumann nu are o viață ușoară pe plan local, fiind contestată adesea.


În această săptămână, un grup format din mai mulți oameni de cultură importanți de pe Bega, au inițiat o formă de protest în fața activității Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană. „Am încredere în Simona Neumann, a dus greul în obținerea titlului. Datorită expertizei dumneaei am câștigat. Sunt convins că va aduce beneficii majore. Acești oameni de cultură din Timișoara au dreptate în anumită parte, dar în sensul lipsei de comunicare și de mai mare deschidere a asociației spre tot mediul cultural și întreaga comunitate”, a opinat președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Întrebat dacă se poate ajunge la schimbarea Simonei Neumann din funcția de director executiv al asociației, Dobra a spus că: „nu cred că ar trebui să se pună problema. Trebuie să i se recunoască meritele, dar până la urmă majoritatea va decide”.

Președintele CJ Timiș a spus la emisiunea PRESSALERT LIVE că în culise sunt duse lupte pentru preluarea asociației. „Sunt lupte pentru a prelua asociația. Nu știu cine își dorește din spate să o preia, nu am făcut cercetări foarte adânci. Conducerea asociației are susținere de partea consiliului județean. Am avut o discuție cu colegii mei de partid de a nu încerca să facă vreun demers de a politiza acest subiect foarte important. Sunt situații delicate”, a conchis Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.