Cât costă carnea de miel în piețele din Timișoara. Zeci de puncte...

Cât costă carnea de miel în piețele din Timișoara. Zeci de puncte de tăiere, deschise în județ

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii care nu au cumpărat încă mielul de Paște trebuie să știe că prețul pe kilogram este un pic mai mare față de cel solicitat anul trecut.


Carnea de miel se vinde, în piețele din Timișoara, cu prețuri cuprinse între 25 și 28 de lei pe kilogram.

“Anul trecut, am vândut carnea de miel cu 23, 25 de lei kilogramul, în acest an cer 25 de lei și văd că se cumpără, chiar sunt clienți”, ne-a declarat un comerciant care vinde miei în Piața 700. De asemenea, și în Piața Badea Cârțan, prețul solicitat este același, însă clienții care negociază pot cumpăra carnea de miel și cu 23 de lei kilogramul.

În magazinele din Timișoara, prețurile la carnea de miel sunt mai mici, fiind cuprinse între 20 și 23 de lei pe kilogram.

De asemenea, unii producători din județul Timiș vând mieii de Paște pe grupuri de vânzări de pe Facebook și încearcă să atragă clienții precizând că animalele au fost crescute “sănătos”, iar carnea este “delicioasă”. Prețurile sunt cuprinse între 23 și 26 de lei kilogramul.

În județul Timiș, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a autorizat pentru perioada sărbătorilor pascale două abatoare industriale în care se sacrifică ovine și 30 de puncte locale de tăieri miei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.