Cât s-a plătit din banii timișorenilor pentru a școli șase polițiști locali...

Cât s-a plătit din banii timișorenilor pentru a școli șase polițiști locali la cursuri de marinărie

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Au mașini noi, biciclete și segway-uri pe care patrulează și de peste doi ani de zile normă de hrană, la fel ca și colegii lor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Vorbim despre polițiștii locali din Timișoara, care pe lângă toate beneficiile amintite mai sus, participă și la cursuri de formare profesională, plătite din banii instituției, al cărei buget provine din bugetul local al Timișoarei. Conform unui răspuns dat de Poliția Locală pentru PRESSALERT.ro la o cerere făcută în baza Legii 544, în 2017, 22 de polițiști locali au participat la cursuri de formare inițială și continuă despre care instituția spune că sunt „obligatorii în baza art.


18 din Legea nr. 155/2010 a poliției locale”. Pentru ca oamenii legii să se școlească la Orăștie, în județul Hunedoara, instituția a plătit nu mai puțin de 110.499,61 de lei. Oamenii legii au luat și lecții de perfecționare în domeniul ”Infracțiuni, contravenții și sancțiuni privind autorizarea lucrărilor în construcții”. Zece poliţişti locali au fost şcolarizaţi contra sumei de 10.115 lei pentru a putea să fie capabili să depisteze lucrările făcute ilegal.

În plus,  șase poliţişti locali din Timişoara pot oricând să ia locul marinarilor şcoliţi de fosta Regie Autonomă de Transport Timişoara pentru a conduce vaporaşele de pe Bega. Oamenii legii au urmat cursuri de instruire de conducător ambarcațiuni de agrement clasa D, organizate de Asociația C.S. Black Sea Competition, în Timișoara. Pentru ca cei șase să fie şcoliţi în ale marinăriei, Poliţia Locală a plătit 6.420,24 lei, în 2017. Amintim că Poliţia Locală are în dotare şi o şalupă de 30.000 de euro cumpărată din banii primăriei.

1 COMENTARIU

  1. Cea mai proasta idee!!! Poliția locala este doar o adunătură inutilă , mare tocătoare de fonduri și beneficii pentru oraș inexistente! Cu următorul primar sper să reducă numărul cercopitecilor locali daca nu îi desființează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.