Cazul Informatica Timișoara – United Galați, răsturnat cu 180 de grade la...

Cazul Informatica Timișoara – United Galați, răsturnat cu 180 de grade la Comisia de Recurs. Echipa lui Robert Lupu a pierdut locul 2 chiar prin ”rocada” cu moldovenii

0
DISTRIBUIȚI

Nici întâmplările din Liga I la futsal nu fac notă discordantă de anomaliile tipice României. După ce Informatica Timișoara a primit dreptate la Comisia de Disciplină în scandalul cu United Galați, recursul moldovenilor a schimbat întreaga situație. În urma deciziei de astăzi a Comisiei de Recurs bănățenii sunt cei care au pierdut meciul nedisputat în tur, scor 0-5 la masa verde, și astfel fac rocada cu gruparea de pe Dunăre în clasament.

Întreaga poveste a început în toamnă, când United s-a prezentat la Timișoara doar pentru a afla că gazdele s-au îmbolnăvit, mai mulți jucători acuzând o toxinfecție alimentară, și că meciul a fost anulat. Cei de la United, în frunte cu președintele Toader Ștefu au acuzat că bănățenii au recurs la un șiretlic, cu documente medicale false, pentru a amâna jocul.


Ulterior, gălățenii nu s-au prezentat la duelul reprogramat de FRF la Sânnicolau Mare, prin urmare Informatica Timișoara a câștigat meciul la masa verde. Mai mult, moldovenii s-au ales și cu o amendă de 4.000 de lei.

Cei de la United Galați au făcut recurs și astăzi situația s-a schimbat complet, din albă a devenit neagră pentru proaspăta câștigătoare a Cupei României. În decizie se precizează ”Cu opinie majoritară”: ”Admite recursul formulat de CS United Galați, împotriva Hotărârii nr. 26/07.02.2018 pronunțată de CDE a FRF, în contradictoriu cu CS Informatica Timișoara. Desființează în totalitate Hotărârea CDE nr. 26/07.02.2018. Dispune anularea reprogramării meciului din 07.11.2017 dintre CS Informatica Timișoara și CS United Galați. Sancționează pe CS Informatica Timișoara cu pierderea meciului prin forfait (0-5) în favoarea CS United Galați, în temeiul art. 13.1 din Regulamentul de Organizare a Competițiilor de Fotbal în Sală și penalitate sportivă de 4.000 lei. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare.

Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în  termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunțată azi, 04.04.2018, în ședință nepublică, la sediul FRF din București, str.Vasile Șerbănică nr.12, sector 2”.

În urma acestei decizii United Galați face schimb de locuri în clasament cu Informatica Timișoara. Cu aceste trei puncte moldovenii sunt pe 2 cu 43 de puncte, în timp ce bănățenii au căzut pe 3 cu 39 de puncte înaintea etapei finale. Prin urmare duelul direct dintre cele două, programat la Dunăre chiar în pragul Paștelui, sâmbătă, de la ora 18.00, nu mai are consecințe în clasamentul final al sezonului regulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.