Am putea avea un nou drum de legătură cu Autostrada A1. Ce...

Am putea avea un nou drum de legătură cu Autostrada A1. Ce proiect pregătește Consiliul Județean Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Timișul se pregătește de o nouă investiție importantă. În cazul în care s-ar concretiza, noul drum va lega județul de Autostrada Vestului.

Președintele CJ Timiș Călin Dobra a vorbit, aseară, la emisiunea PRESSALERT LIVE despre proiectul care ar îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră a Timișului. „S-au atras 10 proiecte pe PNDL, câte au fost depuse, în tot atâtea am obținut finanțare.


O sumă de aproximativ 150 de milioane de lei. Am semnat două proiecte pe fonduri europene. Acum va fi depus cel care leagă Cărpinișul, Biledul și Variașul, cu pod peste Mureș și legătură cu Arad, cu acces la autostradă, la orașul Pecica. Este un nou acces la autostradă pentru zona de nord-vest a Timișului. O investiție de aproximativ 25 de kilometri, iar într-o lună sperăm să depunem proiectul”, a prezentat Călin Dobra.

Legat de proiectul maternității de lângă Spitalul Județean Timișoara, președintele CJ Timiș a spus că „a fost depusă o notă conceptuală. A trecut de prima evaluare, urmează a doua. Dacă vom trece și de aceea, se va semna contractul de finanțare. Undeva în luna mai sau iunie se va finaliza cea de-a doua evaluare. Ar trebui ca în iulie sau august să avem semnat contractul de finanțare. Urmează demararea documentației, studiul de fezabilitate, proiectul și execuția propriu-zisă”, a explicat Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.