Controale pe lotul 1 al Autostrăzii Lugoj – Deva, pe care au...

Controale pe lotul 1 al Autostrăzii Lugoj – Deva, pe care au apărut fisuri. Recepția finală, tot mai departe FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-164247303">

fisuri lotul 1

Sunt șanse tot mai mici ca recepția finală a lotului 1 al Autostrăzii Lugoj – Deva, Șanovița – Traian Vuia, să fie efectuată până la sfârșitul acestui an. Cel puțin asta susțin reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care au descoperit că problemele de pe acest lot sunt destul de mari.

Astfel, potrivit Economica.net, o echipă a Centrului de Studii Tehnice Rutiere și Informatică a prelevat, săptămâna trecută, carote de pe lotul 1, după ce pe acest tronson au apărut noi fisuri.

În urma verificărilor, s-au descoperit fisuri inclusiv în stratul de balast stabilizat, adică în terasament. Totodată, au fost identificate probleme și cu exfolierea straturilor asfaltice. „Adică straturile nu au legătura între ele, ceea ce duce la apariţia gropilor”, a declarat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Potrivit lui Șerbănescu, s-ar fi ajuns aici din cauza mai multor greşeli de execuţie şi a unor materiale de slabă calitate.

„Având în vedere amploarea deteriorărilor, este greu de crezut că facem recepţia finală anul ăsta pe lotul 1 Lugoj-Deva”, a adăugat reprezentantul CNAIR pentru sursa citată.

Tronsonul 1 al Autostrăzii Lugoj – Deva a fost construit de italienii de la Tirrena Scavi. Lotul a fost deschis parțial circulației pe o porțiune de 17 km, între Traian Vuia și Balinț, în decembrie 2013, iar în 2015, pe restul de 10 km, între Balinț și Sanovița.

Foto: Economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.