Data de la care Primăria Timișoara ar putea fi obligată să dea...

Data de la care Primăria Timișoara ar putea fi obligată să dea înapoi Uniunii Europene 6 milioane de euro pentru vaporașele ”eșuate” la malul Begheiului

2
DISTRIBUIȚI

Blocarea la mal a vaporașelor cumpărate de Primăria Timișoara cu șapte milioane de lei, în cadrul unii proiect cu bani europeni de reabilitare a malurilor Begheiului, nu strică doar peisajul animat al zonei din centrul orașului, ci ar putea pune municipalitatea la plată. Iar termenul la care Uniunea Euopeană ar putea cere banii înapoi pe proiectul care așa și nu s-a realizat complet nu este chiar atât de departe.

S-au scurs nu mai puțin de doi ani de când vaporașele cumpărate de Primăria Timișoara cu 7.000.000 de lei ca și contribuție proprie în cadrul proiectului de reabilitare a malurilor Begăi cu fonduri europene,  în valoare totală de șase milioane de euro, stau trase la mal.


Circulația acestora ar trebui deblocată de la nivel central, prin modificarea legislației privind navigarea pe Bega. Absolut toate demersurile făcute de Primăria Timișoara, de parlamentarii de Timiș și de Direcția Apelor Banat pentru legalizarea circulației vaporașelor pe Bega au fost sortite eșecului.

Acum câteva săptămâni, Primăria Timișoara a acționat în instanță Ministerul Transporturilor, al Apelor și al Pădurilor și Guvernul României pentru reglementarea circulației populației. Primăria Timișoara riscă să fie obligată de Uniunea Europeană să restituie întreaga sumă aferentă reabilitării malurilor Begăi. PRESSALERT.ro a solicitat un punct de vedere din partea ADR Vest, autoritatea prin intermediul căreia se depun proiecte pe fonduri UE în zona de vest a țării, privind obligarea primăriei să restituie cele șase milioane de euro atrase pentru reabilitarea malurilor Begăi.

Potrivit reprezentanților ADR Vest, Uniunea Europeană ar putea impune penalități Primăriei Timișoara nu mai devreme de 30 iunie. „În acest context, vă informăm că proiectul Reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor canalului Bega, finanțat prin POR 2007 – 2013 este în stadiu de implementare până la data de 30.06.2018. În prezent, beneficiarul Unitatea Administrativ Teritorial Municipal realizează demersuri pentru obținerea tuturor aprobărilor legale în vederea lansării transportului public cu vaporetto pe Bega. De asemenea, până în prezent, nu au fost dispuse penalități de către Uniunea Europeană privind proiectul menționat mai sus”, ne-a transmis ADR Vest.

2 COMENTARII

  1. Ce sa inteleaga cine citeste articolul vostru ?
    Titlul articolului face referire la 6 milioane de euro, iar in articol scrie despre 7 milioane de lei ?
    Tare am impresia ca o dati la nimereala . Si atunci cum sunt informati cititorii ?

    • Cine citeste articolul ar fi bine sa nu fie analfabet functional.De data asta,Loredana a scris corect si logic.7 mil de lei a fost contributia Primariei la un total de 6 mil de euro cost pentru vaporase. Acum ia transforma tu 7 mil de lei in euro,scade din cei 6 milioane suma asta si vei afla cat a dat UE..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.