Dependentă de Fenici: SCM Politehnica Timișoara, eliminată în „decisiv” de CSM București

Dependentă de Fenici: SCM Politehnica Timișoara, eliminată în „decisiv” de CSM București

0
DISTRIBUIȚI
SCM Politehnica

SCM Politehnica Timișoara a fost de nerecunoscut astăzi, în „decisivul” din sferturile de finală ale campionatului. Bănățenii, lipsiți de aportul centrului Cristian Fenici, accidentat în meciul trecut, dar și fără Vuk Milosevic, un alt jucător care ar fi putut interpreta rolul de coordonator, au părut un adversar de a doua jumătate a clasamentului pentru CSM București. În Sala Polivalentă „Rapid” din Giulești, acolo unde în primul meci alb-violeții învingeau în urma aruncărilor de la 7 metri, ostilitățile au fost controlate da capo al fine de gazde. Scor final 29-21 pentru trupa din Capitală, după ce la pauză era înregistrată o diferență de șase goluri, 15-9.

În lipsa lui Fenici, Pero Milosevic l-a trimis pe postul de coordonator Krsto Milosevic, alături de Marjanovic pe extremă stângă, Șania, Orbovic, Cîmpan și Hrimiuc pe pivot, poarta fiind apărată de Savic. În replică, antrenorul timișorean de pe banca lui CSM București, Vlad Caba, a început cu Sunic între buturi, pe extremă stângă fiind reșițeanul Nicușor Negru, Șomlea, Tioumetsev, Humet, Georgievski și Militaru. În fapt, pe faza de apărare, ambele echipe au odihnit câte doi jucători. La gazde schimbul îl făceau Militaru și Ramba cu spaniolii Tioumetsev și Humet, în timp ce pentru alb-violeți ieșeau la schimb Milosevic și Șania, lăsându-le locul lui Păiuș și Santeiu. De altfel, atât CSM-ul, cât și Poli, s-au apărat în sistem avansat, 5+1, încercând să blocheze aruncările de la linia de 9 metri.

SCM Politehnica Timișoara a fost ținută în meci în prima parte a jocului de intervențiile lui Savic, singurul care s-a remarcat dintre jucătorii trupei din Banat. Santeiu a văzut o primă eliminare, dar bosniacul dintre buturi a apărat în două rânduri, în același atac advers.


În ofensivă, Marjanovic, pus la linia de 7 metri de Didi Hrimiuc, a făcut 4-3. Totuși, erorile copilărești ale handbaliștilor timișoreni în atac au fost sancționate pe contraatac și faza a doua, iar în minutul 13 scorul era 6-3.

Tot Savic a făcut însă ca echipa sa să revină la -1 în doar trei minute, la 7-6. Echilibrul nu a rezistat mult. Șania a ratat de pe semicerc iar amfitrionii au înscris două goluri succesive. Lipsa de imaginație în atac a făcut-o pe SCM Timișoara să pară „gripată”. Deși a jucat și în superioritate numerică, pentru că Humet fost eliminat, Poli nu a profitat. Ba din contră, pasele greșite, în out sau la intercepție au fost fructificate la maximum de trupa din Capitală, care s-a distanțat la 12-6. În special datorită jocului cu pivotul — Rotaru, în zi de grație, fiind adesea angajat eficient de coechipierii săi — ecartul de șase goluri menținut până la finalul primei jumătăți de oră, când s-a intrat la cabine cu 15-9.

Deși a dat semne de revenire în primele minute după reluare, SCM-ul a aprins doar un foc de paie. Perspectiva a fost pierdută extrem de repede. Jocul „tigrilor” a fost constant, la un nivel mult mai ridicat decât al adversarilor. Lipsa lui Fenici putea să fie resimțită și la plecările pe faza a doua. Fără un coordonator de joc care să ducă mingea rapid în jumătatea adversă, Politehnica nu a fost deloc surprinzătoare.

Era, cu 10 minute înaintea finalului, zece goluri diferență în favoarea echipei antrenate de Caba, scor 26-16, iar finalul nu a mai contat. Cu excepția unei alteracții, atunci când Tioumetsev a fost împins din lateral de Orbovic, fază încheiată cu duble eliminări de ambele părți, desfășurarea ostilităților a fost liniară. În final, 29-21 pentru CSM București, pe care o așteaptă Steaua într-una dintre semifinalele din Liga Zimbrilor.

Cam atât în acest sezon pentru SCM Politehnica Timișoara, dependentă de coordonatorul său de joc Cristian Fenici. Cu toate că din punct de vedere sportiv vârsta nu-l recomandă, la 32 de ani, handbalistul format pe malul Begăi, la Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara, rămâne motorul Politehnicii, sursa inspirațională și cel care le dă încredere, pe parchet, coechipierilor săi.

*

CSM București – SCM Politehnica Timișoara 29-21 (15-9)

CSM București: Rotaru 6 (4/2), Ramba 5 (2/3), Tioumetsev 5 (3/2), Robledo 4 (2/2), Șomlea 3 (1/2), Humet 2 (2/0), Manescu 2 (1/1), Georgievski 1 (1/0), Szasz 1 (0/1).

SCM Politehnica Timișoara: Șania 4 (1/3), Santeiu 4 (1/3), Orbovic 3 (1/2), Didi Hrimiuc 2 (2/0), Marjanovic 2 (2/0), Milosevic 2 (2/0), Neamțu 2 (0/2), Lasica 1 (0/1), Ștefan 1 (0/1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.